Gili defensa la decisió de recuperar l’Art al Roc i avisa que si cal s’anirà a la Batllia

La cònsol afirma que “és legítim” que es vulgui posar fi a l’acord de cessió, ja que “és un espai nostre i, en canvi, paguem lloguers a la tira de llocs”

L'edifici que albergava l'Art al Roc, la sala d'exposicions de Govern.
L'edifici que albergava l'Art al Roc, la sala d'exposicions de Govern. Visitandorra.com

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, defensa la decisió presa pel comú de demanar al Govern el retorn dels espais cedits per a l’Art al Roc, l’antic CIAM. La mandatària posa en relleu que el préstec era pel temps que es trigués a construir The Cloud, un edifici que finalment no es farà, i que, ara, la corporació necessita aquests locals. També deixa clar que, tot i que espera que no sigui necessari perquè hi hagi entesa, si cal s’anirà a la Batllia per recuperar l’edifici.

Gili apunta que la voluntat és tenir-ho disponible al setembre i recorda que “són locals d’Escaldes”. En canvi, “paguem lloguers a la tira de llocs que suposen molts diners cada mes” quan “allò és propietat del comú”. La cònsol major de la parròquia ha posat en relleu que “es va fer un conveni de cessió gratuïta mentre es feia The Cloud” i, en canvi, “ara no s’està construint ni es farà”. Per tant considera que “és legítim que el vulguem recuperar”.  

Oficialment, indica que per ara no tenen resposta del Govern. I adverteix que la decisió és irrevocable. “No ens han dit massa coses. No voldríem haver d’acabar a la Batllia. Si no volen marxar, potser és l’única opció que tenim; si no ens ho tornen, què hem de fer?”, comenta. A la vegada, destaca que “ells han d’estar contents d’haver-se beneficiat durant cinc anys d’uns locals gratuïts” i recorda que “ara tenen un edifici immens al Rosaleda al qual tenen espais per fer exposicions”.

Per a la cònsol escaldenca, l’Art al Roc “no ha funcionat com hauria d’haver fet” i, en canvi, ara “tenim idees per fer coses allà, lligades a la rehabilitació de tota la part alta”. A més, avança que “hi ha diversos projectes” a banda de poder “traslladar serveis nostres, com ara un espai de música que és massa petit”. També deixa clar que “dir que anem contra la cultura és tergiversar”.

Comentaris

Trending