El geriàtric a Ordino, a l’espera del plec de bases

L’oposició, tot i ser informada a inici d’agost del projecte, necessita més informació per acabar de valorar-ho i fer les seves aportacions

La sessió del Consell de Comú d'aquest dilluns.
La sessió del Consell de Comú d'aquest dilluns.

La construcció d'un geriàtric a Ordino, en sòl comunal, està en fase de redacció de plecs de base. Així s'ha confirmat des de la corporació que han assegurat que una vegada estigui fet es presentaran a la minoria. Sobre el projecte, des de Movem Ordino no creuen que sigui l'indret correcte, alhora que li preocupa que no s'especifiquen les places concertades que hi poden haver en el centre privat. La majoria, però, espera tenir tota la informació abans de valorar amb més profunditat el projecte.

El projecte del geriàtric a Ordino encara està en una fase molt embrionària, però avançant. De fet, com ha confirmat el cònsol de la parròquia ordinenca, Josep Àngel Mortés, “estem treballant en l’esborrany del plec de bases” per després compartir-los amb la minoria. Aquest ha estat un dels punts tractats en l’ordre del i que ha estat inclòs a petició de la consellera Movem Ordino, Sandra Tudó.

Terrenys de la unitat d'actuació on s'inclouria la residència geriàtrica.

Relacionat

Ordino impulsa a corre-cuita una residència geriàtrica privada en terrenys públics

Segons ha explicat Mortés, aquesta infraestructura s’ubicaria en uns terrenys comunals a la carretera del Coll d’Ordino, al costat del Centre de Tecnificació. Precisament, aquest ha estat un dels aspectes que ha generat més controvèrsia a Tudó, no pel projecte, sinó per la ubicació d’aquest. “Es tracta d’una zona que si es fa quedarà molt atapeïda” i que ells aposten per fer-hi zones verdes, mentre que el cònsol major l’ha qualificat de “privilegiada”. Un altre dels punts que més ha preocupat a la consellera ha estat el nombre de places concertades d’aquesta iniciativa privada. En aquest cas, Mortés ha indicat que es tracta d’una competència d’Afers Socials i que haurà de ser un tema a tractat entre aquest departament del Govern i l’adjudicatari.

A l’espera que el plec de bases acabi d’especificar tots els detalls i requisits del geriàtric, Mortés sí que ha avançat és que hi haurà, “dues plantes d’aparcament i un centre de dia”. D’aquesta manera, com ha puntualitzat el cònsol, es donarà resposta a les places d’aparcament en “una zona important edificada i ens hem d’avançar a tenir aparcaments propis del comú”.

Tant Tudó com l’altre conseller de la minoria, Enric Dolsa de X’Ordino, han coincidit en el fet que cal tota la informació abans de pronunciar-se més respecte al projecte. Tot i això, Dolsa ja ha incidit que, si finalment es tira endavant, els ciutadans d’Ordino haurien de tenir privilegis. Un punt que el mandatari comunal veu complicat.

La terra acumulada en la parcel·la.

Relacionat

Estupefacció a Ordino: la parcel·la de la residència fa d’abocador ‘al·legal’ de terres

MORTÉS NEGA L’ABOCADOR

Des de la corporació comunal, a més, també s’ha negat que aquest mateix terreny, actualment, s’estigui utilitzant com a abocador. En aquest sentit, Mortés ha assegurat que “són terres del mateix terreny que s’hauran de retirar quan es rebi la parcel·la”, fruit de la cessió obligatòria de la construcció.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending