La Fira de Santa Llúcia de Sant Julià estrenarà un torró amb ingredients lauredians

L’inici de la mostra, la més antiga que té lloc a la parròquia amb prop de 40 edicions, també coincidirà amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal que es farà a la plaça de la Germandat

Comentaris

La cònsol menor, Mireia Codina, i la tècnica de Turisme, Anna Majoral durant la roda de premsa.
La cònsol menor, Mireia Codina, i la tècnica de Turisme, Anna Majoral durant la roda de premsa. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Fira de Santa Llúcia que se celebrarà els propers 3, 4 i 5 de desembre, tindrà com a novetat la presentació d’un torró elaborat únicament amb productes de Sant Julià de Lòria com ara mel Autèntic i Ratassia de la Carmeta. Arran de l’experiència de l’any passat amb els torronaires d’Agramunt, es va demanar a l’empresa Virginias si era possible fer un torró amb productes de la parròquia i el resultat es podrà comprovar durant la fira.

L’inici de la mostra, la més antiga que té lloc a la parròquia amb prop de 40 edicions, també coincidirà amb l’encesa de l’enllumenat de Nadal que es farà  a la plaça de la Germandat i comptarà amb “uns personatges molt especials que ens portaran la llum”, segons ha explicat la cònsol menor, Mireia Codina. Música, tallers, jocs i una trentena de parades amb tota mena de productes relacionats amb el Nadal conformaran una de les fires més entranyables del calendari lauredià. La Coral Rocafort, Andorra Lírica i Guillem Tudó son alguns dels músics que amenitzaran la mostra durant el cap de setmana.

Igual que en l’edició 2020, el dissabte un grup de mestres torronaires elaboraran en directe l’autèntic torró d’Agramunt. En la vessant musical, un dels plats nous serà una actuació de saxo a duo entre Guillem Tudó i el joveníssim Pere González de Alaiza -recent guanyador del Solo Youth Sax- que tindrà lloc desprès de l’encesa de llums del divendres. “És una cosa inèdita que no s’ha fet mai i crec que serà molt especial”, ha manifestat Codina.

L'èxit de l'any passat amb la participació dels turronaires d'Agramunt va fer que des del comú es demanés a l'empresa Virginias l'elaboració d'un torró amb ingredients lauredians que es presentarà durant la fira.

Comentaris

Trending