Les festes majors de la Massana i Encamp tindran punts liles

Aquest divendres s'obrirà el de l'Aldosa que estarà en funcionament fins diumenge i serà gestionat per integrants de la comissió festiva

Comentaris

Publicitació del Punt Lila a Encamp.
Publicitació del Punt Lila a Encamp. COMÚ D'ENCAMP

Les festes majors de l'Aldosa, la Massana i Encamp disposaran de punts liles. El primer s'obrirà aquest mateix divendres al quart massanenc. La seva instal·lació arriba després de la festa major de Sant Julià de Lòria on es va produir una punxada i de la petició de col·lectius com Acció Feminista o el conseller de Desperta Laurèdia al comú lauredià, Cerni Cairat.

El Punt Lila estarà dilluns, dimarts i dimecres a la Massana, que celebra Sant Roc. Els punts estaran gestionats per membres de la comissió de festes que ja han rebut la formació. A Encamp estarà gestionat pel Punt d'Informació Juvenil (PIJ). Estarà situat a l'aparcament de Sant Miquel. El comú d’Encamp ha decidit disposar d’aquest punt lila en el marc de les accions que s’emprenen des del PIJl i en col·laboració amb la Comissió de Festes que participaran en l’acció de sensibilització portant una samarreta lila durant les nits de festa amb el missatge 'Encamp contra les'violències sexistes'.

Aquesta iniciativa s’emprèn com a mesura d’acció preventiva i de sensibilització en vista de les darreres denúncies d’agressions masclistes amb punxades a dones en espais d’oci i festes majors, i especialment, després de la denúncia efectuada el darrer dia de festa major de Sant Julià de Lòria. El Punt Lila comptarà amb personal del comú preparat per informar i assessorar els joves en les necessitats que es derivin, i amb la col·laboració del Govern que ha facilitat el material informatiu. L’horari d’obertura serà: dissabte de 23 a 05 h, diumenge de 23 a 04 h i dilluns de 23 a 03 h.

 El Punt Lila és un servei de sensibilització i atenció a les violències masclistes i/o lgbtifòbiques que es puguin produir durant un esdeveniment. De caràcter itinerant, vetlla per la prevenció i l'atenció envers les conductes sexistes, i ofereix atenció en les situacions d’assetjament sexual, d’abús i d’agressió.

 

Etiquetes

Comentaris (31)

Trending