La festa de Sant Sebastià a Sant Julià es queda sense escudella i assemblea de la Germandat

La situació provocada per la pandèmia limita els actes del pròxim dia 20 a la missa a l'església parroquial

Comentaris

Preparació de l'escudella a la plaça de la Germandat.
Preparació de l'escudella a la plaça de la Germandat. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

La pandèmia de coronavirus està condicionant el desenvolupament de les tradicionals escudelles que han estat anul·lades o s'han hagut de reiventar. En el cas de Sant Julià de Lòria s'ha optat per anul·lar-la així com l'assemblea de la Germandat de Sant Sebastià que és l'entitat organitzadora. Només es farà la missa a l'església parroquial

L'escudella de Sant Sebastià a Sant Julià de Lòria ha estat anul·lada per segon any consecutiu a causa de la pandèmia. També s'ha optat per suprimir l'assemblea on es fa el balanç de l'any, s'incorporen nous socis, i es renoven algun dels càrrecs. Els actes del pròxim dia 20 es limitaran a la missa a l'església parroquial. L'escudella té lloc a la plaça de la Germandat i en la darrera edició, l'any 2020, es van repartir 2.500 racions. La d'aquest any hauria de ser la 34ena edició. La iniciativa és de la Germandat de Sant Sebastià amb la col·laboració del comú.

Va ser fundada l'any 1861 tot i que no va ser autoritzada pel Consell General fins al 1890. Té per objectiu la prestació de socors mutus entre els seus associats, l'assistència dels germans malalts i l'acompanyament dels germans difunts fins a la sepultura. Els darrers anys va impulsar la instal·lació d'una sala de vetlles a Sant Julià de Lòria  i la posada en marxa del centre de dia a l'edifici de l'antic hotel Glòria.

Comentaris

Trending