Estupefacció entre les operadores d’aparcaments pel ‘concurs indefinit’ de parquímetres a Sant Julià

El plec de bases no només no fixa quin percentatge de la recaptació s’hauria de quedar el concessionari de la xarxa d’aparells sinó que tampoc aclareix ni quants ginys cal instal·lar

Una zona blava a Sant Julià.
Una zona blava a Sant Julià. Toni Solanelles

Com a mínim tres de les empreses que hi ha al país amb capacitat de gestionar aparcaments i parquímetres han rebut amb estupefacció i cert malestar o indignació el concurs convocat pel comú de Sant Julià que pretén trobar un inversor que es faci càrrec de la substitució dels aparells de control de les zones blaves de la parròquia a canvi d’un percentatge de la recaptació. Els subministradors de serveis per a aparcaments lamenten que el plec de bases no fixi ni el nombre d’aparells a instal·lar ni el percentatge de recaptació que pertocaria.

El concurs és d’àmbit nacional i s’ha convocat per la modalitat urgent. Les ofertes s’han de presentar a tot estirar el 9 de setembre i els diferents consultats temen que tot tendeixi en una sola línia, la qual cosa ha generat certa indignació. Les fonts comunals consultades han negat aquest extrem i han assegurat que l’únic que es pretén és renovar tota la flota de parquímetres, que aquests siguin ‘intel·ligents’, i que l’inversor es faci càrrec de tot el cost necessari. Però el plec indefinit no deixa pas ni satisfetes ni informades moltes de les empreses que hi podrien concórrer.

Queda clar al plec de bases, això sí, que el contracte no entraria en vigor fins a l’1 de gener que ve, amb la qual cosa no serà abans d’aquesta data que es posi en marxa la nova xarxa de parquímetres intel·ligents pretesa pel comú lauredià

No és d’estranyar, segons que han explicat fonts comunals, que ben aviat es convoqui aquelles empreses que hagin retirat el plec per informar-los o aclarir-los dubtes. Però el cert és que en la documentació a la qual hauran tingut accés ara per ara no hi posa en cap moment ni els aparells que fan falta ni el retorn que està disposat a donar el comú al concessionari. Queda clar al plec de bases, això sí, que el contracte no entraria en vigor fins a l’1 de gener que ve, amb la qual cosa no serà abans d’aquesta data que es posi en marxa la nova xarxa de parquímetres intel·ligents pretesa pel comú lauredià.

També queda clar que el contracte s’esgota el 31 de desembre del mateix 2021, però que el mateix pot ser renovable d’any en any fins a un màxim de sis anys. El plec de bases també deixa clar que el 40% de la valoració per adjudicar la concessió dels parquímetres tindrà a veure amb l’oferta econòmica, i el 60% restant valorarà l’adequació de la proposta presentada amb les necessitats del comú. A partir d’aquí, el més concret són algunes de les condicions tècniques del que es pretén.

Els parquímetres han de ser de baix consum, connectats amb panell solar (híbrids), amb bateria de gel d’alt rendiment i amb llarg període d’autonomia. Han de gaudir d’una taxa reduïda de substitució de bateries. La pantalla ha de ser TFT de 10,4 tàctil, antireflexant i a color. Ha de ser n model que reguli les alçades i la configuració d’elements de la porta per garantir una òptima i correcta utilització per a persones amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes.

Un parquímetre a l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià, aquest dijous.

Relacionat

Sant Julià preveu posar en marxa nous ‘parquímetres intel·ligents’ abans de final d’any

S’ha d’assegurar també un ús senzill i ràpid dels equips per a l’usuari i un accés ràpid i efectiu per fer la reposició de paper, manteniment o recaptació. Han de disposar d’un pany d’alta seguretat electrònic, amb accés ja sia amb codi o targeta. Hi ha d’haver un comportament inferior per a la recaptació separat i amb clau d’accés de seguretat diferent o targeta també diferent.

A banda d’això, que és específic per als parquímetres, el concessionari pretendent ha de disposar de la llicència de l’APP per a la gestió de sancions i per efectuar els pagaments de zona blava mitjançant telèfons mòbils que sigui compatible amb el programa GT WIN i amb l’AS400. Altres requisits són un contracte de manteniment i avaries de parquímetres; consumibles com ara bateries i paper; telèfon mòbils amb l’aplicació per als agents de circulació; un contracte de dades amb Andorra Telecom i s’ha de dur a terme una formació continuada per als agents.

Comentaris (3)

Trending