Escaldes podria tenir fins a 50 places més d’aparcament

L’aprovació d’un pla especial que ha permès la prolongació del carrer de Sant Antoni i que, a més, inclou la cessió d’una parcel·la de 1600 metres quadrats que el comú té intencions de destinar a un pàrquing

Sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany
Sessió de consell de comú d'Escaldes-Engordany

El consell de comú d’Escaldes ha aprovat el pla especial pel desenvolupament de la unitat d’actuació UA-SUNC-04, iniciat al 2016 i que va permetre la prolongació del carrer de Sant Antoni. La distribució d’aquest projecte inclou la cessió d’una parcel·la de fins a 1600 metres quadrats, que actualment el comú té en arrendament. Amb aquesta aprovació, l’espai passaria a ser propietat comunal i es té la intenció de destinar-lo per a obtenir fins a 50 noves places d’aparcament.

“Entenem que ha desaparegut un pàrquing en els últims temps i que és molt important ampliar el nombre de places d’aparcament per als veïns i visitants”, ha afirmat la cònsol major, Rosa Gili. A més, també ha explicat que s’està valorant el lloguer d’una nova parcel·la per a destinar-la a aquesta funció, “ens ha sortit l’oportunitat i l’estem treballant”.

Aquesta parcel·la que oferiria 50 noves places per a Escaldes correspon, concretament, al terreny que està paral·lel al pàrquing del Fener i que, actualment, no té cap ús. Per poder habilitar-lo per a aquesta funció, Gili ha indicat que s’hauria de treballar la terra i equilibrar l’espai. D’altra banda, el cònsol major, Joaquim Dolsa, ha explicat que la nova parcel·la per la qual es mantenen converses amb un privat suposaria “unes 35 o 40 places més”.

Gili també ha indicat que, de cara al pròxim pas del Tour de França per Escaldes, ja s’està treballant per poder facilitar l’aparcament al llarg d’aquells dies. “Els serveis estan buscant per optimitzar espais que, normalment, no farien aquesta funció”. La cònsol ha posat com a exemple l’ús que es podria donar al carrer que se situa al Prat del Roure, “normalment aquests vehicles són d’equips i criden molt l’atenció, així que fins i tot podria servir per ser un punt d’atracció”.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending