Escaldes no té cap constància que cap instal·lació comunal hagi d’acollir un ‘stop lab’

El comú “no ha rebut ni cap comunicació informativa ni cap sol·licitud oficial” en relació a la possibilitat que el pavelló del Prat Gran aculli les proves de detecció ràpida de Covid entre la població educativa

L''stop lab' al Prat Gran d'Escaldes durant els tests massius serològics.
L''stop lab' al Prat Gran d'Escaldes durant els tests massius serològics. Toni Solanelles

El comú d’Escaldes no té constància, hores d’ara, que cap instal·lació de la seva titularitat hagi d’acollir l’‘stop lab’ escolar. O almenys, ara per ara, cap dels operadors governamentals que participen en aquest tipus de dispositius -des del ministeri de Salut a Protecció Civil- no han tramès a la corporació escaldenca cap comunicació informativa ni cap sol·licitud oficial respecte de cap espai comunal d’Escaldes.

Fonts comunals han mostrat la seva sorpresa perquè es doni pràcticament per fet que el pavelló del Prat Gran acollirà el cribratge de detecció ràpida del coronavirus que es pretén fer entre el 31 d’agost i el 13 de setembre entre personal docent i escolars. En total es calcula que entre deu i onze mil persones s’hauran de sotmetre a l’extracció de mostres per fer l’analítica de TMA.

La Creu Roja ha començat a cercar voluntaris per al nou punt de cribratge donant pràcticament per fet que el Prat Gran acollirà les proves. En aquest sentit, les fonts comunals consultades han assegurat que “aquesta afirmació és molt dir” per la manca de cap comunicació. En aquest sentit, altres fonts del mateix organisme comunal han remarcat el fet que si s’ha de tornar a muntar un ‘stop lab’ a Escaldes es faci amb una major concreció, “sense la improvisació que hi va haver en alguns moments” més enllà de l’errada que hi va haver en l’assignació d’hores que un dels caps de setmana dels cribratges serològics massius va acabar generant un embús molt important.

Comentaris (1)

Trending