Escaldes intensifica l’acostament als joves amb l’educador de carrer

El servei de circulació incrementa les rondes a tota la parròquia i especialment en els llocs més problemàtics quant a reunió de persones i si veuen incompliments de qualsevol mena i es tracta d’adolescents s’hi envia la nova figura comunal

Dos agents escaldencs motoritzats fent la ronda per carrers de la parròquia.
Dos agents escaldencs motoritzats fent la ronda per carrers de la parròquia.

El comú d’Escaldes ja té plenament en marxa i operatiu el servei de l’educador de carrer. Ha de fer múltiples funcions. Però una d’elles és l’acostament als joves i mirar de, respectant l’autonomia de les persones i els comportaments individuals, que les conductes siguin les socialment acceptades i regides per les normes de convivència. De fet, sobretot en aquells espais on ja hi ha detectada la presència de grups de joves, és un complement, un suport recíproc, per als agents de circulació, que mantenen rondes en alguns casos molt enfocades, justament, a garantir la convivència ciutadana.

Des que hi va haver un incident greu que va afectar diversos agents en una batussa amb un grup de joves que feia una reunió-‘botellón’ a la zona de la plaça dels Dos Valires, i arran de les converses mantingudes posteriorment amb el ministeri d’Interior, es va establir una mena de protocol pel qual els agents de circulació incrementarien la vigilància però sense entrar en contacte directe normalment amb aquelles persones que eventualment puguin incomplir, especialment en l’actualitat, les normes sanitàries i dictades per mirar de combatre la propagació del coronavirus.

Així les coses, es fan controls zonificats, alguns dels quals, per exemple, en zones residencials com poden ser Sa Calma, Sant Jaume, els Vilars, Can Diumenge, Engolasters, la Plana… en alguns d’aquest llocs, i en d’altres de més cèntrics, ja s’hi han detectat amb assiduïtat trobades de joves en situacions que topen amb les normes sanitàries dictades en el marc de la pandèmia. També en almenys un cas, a la zona de Sa Calma, hi va haver un incident molt greu que es va iniciar amb un ‘botellón’ i diversos menors alcoholitzats i que va acabar amb alguna agressió fora de mida que ha hagut de requerir la intervenció judicial, amb detencions i processaments de diversos adolescents.

control escaldes
Una de les zones controlades pels agents de circulació.

En tot cas, i de forma habitual i recurrent en l’actualitat, si els agents, que tot sovint van motoritzats, especialment quan es tracta de zones residencials, constaten la presència de grups de gent -majoritàriament joves, reunits en nombre i/o forma no ajustats a les recomanacions sanitàries o d’ordre públic, procedeixen a avisar l’educador de carrer per tal que intenti fer unes indagacions i un primer acostament amb el grup i mirar de resoldre ‘l’anomalia’ sorgida.

Si no s’arriba a una entesa o, pitjor encara, l’actitud del grup en qüestió no és la correcta, parlant finament, seguint els protocols que fa pocs mesos es van establir amb el ministeri d’Interior s’acaba comunicant el fet o la situació a la policia per tal que decideixi com actua. Segons fonts del comú d’Escaldes, els controls que es fan, inicialment partint del treball dels agents del servei de circulació, són “estructurals, rutinaris i zonificats”.

Comentaris (1)

Trending