Escaldes-Engordany tanca el segon trimestre amb 10,5 milions de superàvit

La modificació del POUP pel Clot d’Emprivat en exposició publica sense al·legacions importants

La sessió de comú d'escaldes-Engordany d'aquest divendres.
La sessió de comú d'escaldes-Engordany d'aquest divendres.

La corporació escaldenca ha registrat un resultat de 10,5 milions d'euros de beneficis en el segon trimestre del 2022, després de tenir 11,4 milions d'euros de despesa i 21,9 milions d'ingresos. Una dada que permet al comú reduir l'endeutament fins als 7,2 milions. D'altra banda, la modificació del POUP pel canvi de percentatge de cessió al clot d'Emprivat va pel bon camí amb l'exposició pública i sense grans al·legacions.

El comú d'Escaldes Engordany tanca el segon trimestre del 2022 amb un superàvit de 10,5 milions d'euros. Així ho ha anunciat el cònsol menor de la parròquia, Quim Dolsa, que ha especificat que s'han registrat unes despeses d'11,4 milions d'euros i uns ingressos de 21,9 milions. En aquest sentit, ha destacat la salut de les finances comunals que han aconseguit en aquesta legislatura.

De fet, l'endeutament, com ha puntualitzat, manté la tendència a la baixa. Ho ha exemplificat assenyalant que l'1 de gener d'aquest any era de 8,3 milions d'euros a 30 de juny se situava en 7,2 milions. Això suposa un 25,22% del límit màxim permès per la llei, que és la ràtio més baixa de tota Andorra.

Uns números que des de la minoria els veuen bons, però avisen que aquesta tendència pot canviar amb les inversions dels projectes que han de fer-se i la incertesa del futur.

EXPOSICIÓ PUBLICA DEL POUP PEL CLOT D’EMPRIVAT

La voluntat del Comú d'Escaldes-Engordany que els propietaris del Clot d'Emprivat facin una sessió del 50% en lloc del 15% segueix el seu curs i és que la modificació del POUP per fer-ho possible segueix el seu curs. Ara està en exposició pública i, com ha confirmat la cònsol major, Rosa Gili, el que està arribant, fins ara, "són coses petites", com perímetres.

De fet, s'ha mostrat optimista i és que "alguns dels propietaris estan d'acord" amb el que significa aquesta modificació, ja que, com ha recordat, no els afecta en l'edificabilitat. "L'única diferència és que les torres seran més rectes en lloc d'escalonades", ha conclòs la cònsol. Tot i això, també ha volgut esperar fins al final de l'exposició pública per certificar que es tira endavant aquest canvi.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending