Escaldes aprova una rebaixa del 10% dels sous dels càrrecs polítics i de lliure designació

El comú crea un departament d'Acció Social amb un fons de cinc milions d'euros en programes d'ajudes

Comentaris

El comu d'Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dijous sessió de consell.
El comu d'Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dijous sessió de consell. Altaveu

El comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat una reducció del 10% en el sou dels càrrecs polítics i dels de confiança. La rebaixa suposarà un estalvi de 30.000 euros que es destinaran al fons de solidaritat. L'oposició de Demòcrates s'ha queixat de manca de comunicació perquè han estat informats el mateix dia de la celebració de la sessió de consell de comú del percentatge.

Durant a sessió s'ha aprovat el marc pressupostari de la legislatura que contempla 25 milions en inversions. Les més destacades són l'embelliment de la part alta de la parròquia, la separativa d'aigües, l'ampliació de la llar de jubilats, la reforma de casa comuna i l'adaptació a la digitalització de l'administració. El cònsol menor Joaquim Dolsa ha explicat que "cal adaptar-se a les circumstàncies que ens ha tocat viure" i  ha anunciat que el pressupost que s'aprovarà a finals d'aquest mes pot patir modificacions en funció de l'evolució de la crisi i que pot ser deficitari. "El pressupost ni deixa de ser només una carta als Reis. La situació de la Covid-19 és molt dinàmica i és impossible saber com aniran les coses".

El comú crearà un departament d'Acció Social amb un fons de 5 milions d'euros en programes d'ajudes per aquest any i el 2021. Dolsa també ha avançat que no augmentaran la pressió fiscal. Pel que fa a la sala Artalroc, la cònsol major Rosa Gili ha explicat després de la sessió que tenen diversos projectes per al local de la part alta de la parròquia. "S'ha de recuperar primer la possessió el mes de setembre i després ja veurem perquè d'idees en tenim moltes", ha dit Gili. Escaldes-Engordany aportarà un milió d'euros al fons solidari de Govern, una quantitat que la minoria ha assegurat que ells haurien aportat més, segons ha opinat el conseller de Demòcrates, Miquel Aleix.

Abans de la sessió ha jurat el seu càrrec el nou cap de Circulació i Atenció Ciutadana, Carles Bozzo. La cònsol major ha argumentat que "la millor decisió era promocionar algú de dins que coneix molt bé el servei".

 

Comentaris

Trending