El petit moviment sísmic que alertar veïns de Sispony va tenir l’epicentre a Ós de Civís

Alguns ciutadans van notar el que inicialment pensaven com una explosió que fins i tot va portar almenys una patrulla de la policia a mobilitzar-se

Dades sismogràfiques.
Dades sismogràfiques. icgc

Una explosió. Aquesta era la primera indicació que un veí de Sispony va donar a la policia poc abans de la mitjanit. Almenys una patrulla de policia es va desplaçar al domicili del requirent per mirar de saber què havia passat i intentar aclarir si hi havia hagut alguna deflagració. Altres veïns de la zona i d’un radi més ampli, sempre al tomb de la Massana, també van notar un moviment inusual. Al final, s’hauria pogut concretar que es tractaria d’un petit moviment sísmic l’epicentre de qual cal situar-lo a prop d’Ós de Civís.

De fet, segons les fonts policials consultades, va ser la mateixa persona que va avisar, que al cap d’una estona de l’alerta, i després que es desestimés qualsevol incidència i que inicialment s’acabés la intervenció sense que s’esbrinés l’origen de la suposada explosió, hauria pogut aclarir a través de la consulta a un sismòleg conegut que, efectivament, hi havia hagut un petit moviment de terres a la zona. Aquells que van notar el sacseig, que no van ser molts per l’hora amb què es va donar, va advertir una mena de tremolor derivada del que semblava una explosió llunyana.

No només haurien estat veïns de Sispony -sí que aquests van ser els única que van alertar la policia- els qui haurien detectat un cert moviment. També hi hauria residents en zones altes d’Andorra la Vella, a la banda del Solà, els qui haurien apreciat certs moviments. Segons que haurien registrat els equips de sismografia de la Generalitat, el moviment hauria tingut lloc tres minuts abans de 3/4 de 12 de la nit d’ahir, dilluns, i el sisme hauria tingut tot just una magnitud d’1,4 graus en l’escala de Richter. El centre del moviment, de molt baixa intensitat, seria a tocar d’Ós de Civís.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending