A la fira, al llarg dels 12.000 metres quadrats repartits per tota la parròquia, es poden veure estands de constructores, de petites botigues d’alimentació, de joieries i, fins i tot, una delegació ministerial. Marot ha assenyalat que “tenim sis àrees en funció si són d’alimentació, la fira de l’automòbil, una àrea infantil i una més multisectorial, repartits per tot el poble”.
L’objectiu d’aquesta expansió és que pugui ser una trobada de negocis, però també “social, entre tots els factors i agents de la parròquia i del país”. El cap de Govern, Xavier Espot, present a la inauguració, ha remarcat que és una oportunitat per generar treball i, també “per remarcar que l’esforç i l’emprenedoria són essencials per a lluitar contra les conseqüències adverses”. Marot ha insistit en el fet que és l’escenari perfecte per donar a conèixer nous negocis, però també aquells que s’han reformat o que han canviat d’alguna manera la seva activitat.
Mas, durant el seu parlament, ha remarcat que Encamp compta, actualment, amb 1300 registres de comerç, i que el Pas de la Casa és el motor principal d’aquest sector. L’Enfira’t és un projecte que es contemplava el Pla Director de Dinamització Econòmica, però que amb la pandèmia i diferents factors, s’ha hagut d’anar aplaçant fins a arribar a aquest mes de setembre.
L’elecció de la celebració, ha explicat Mas, no ha estat a l’atzar. Aquesta fira multisectorial no és la primera de caràcter econòmic que se celebra a Encamp. “Ja hem vam tenir una als anys 30, al segle passat, es feia a la plaça del Consell on hi ficaven bestiar i aliments de l’època”. I sempre es feia el dia després de Meritxell. Per tant, s’ha recuperat aquest format en les mateixes dates que es feia fa 90 anys. “El que hem fet ha sigut modernitzar aquest tipus de fira, i el sector primari no el tenim recollit perquè actualment les vaques encara estan pasturant a la zona de Grau Roig”, ha explicat Marot.
Comentaris (1)