S’endarrereix el projecte de pisos socials a Ciutat de Valls

Tot i que el plec de bases està pràcticament enllestit, s’ha retardat la posada en marxa de la zona dels voltants i impedeix fer l’edifici

Una imatge d'arxiu de la zona on anirà l'edifici.
Una imatge d'arxiu de la zona on anirà l'edifici. ARXIU

El projecte de pisos socials que pretén dur a terme el comú d’Andorra la Vella a Ciutat de Valls haurà d’esperar encara més. Es van anunciar les intencions al mes d’abril, però el retard en la posada en marxa de la zona per part dels promotors privats ha fet que s’impedeixi, de moment, el començament de les obres. Malgrat això, el plec de bases està pràcticament enllestit i no es renuncia a poder portar endavant l’edifici de lloguer assequible.

El mètode per poder tirar endavant els pisos socials continua sent la concessió. Així ho ha assenyalat aquest dimarts la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. El que es vol és posar a disposició el terreny, ubicat a Ciutat de Valls, perquè una promotora pugui fer l’edifici amb habitatge a lloguer assequible sota certes condicions, com la regulació del preu, que s’hauria de pactar amb la corporació. De fet, el plec de bases per poder treure el concurs està pràcticament enllestit.

Malgrat això, Marsol ha assenyalat que la urbanització que s’ubicarà a la zona, i que afecta directament al terreny dels possibles pisos, farà difícil començar la construcció de forma immediata. La cònsol ha explicat que s’han reunit amb els promotors privats, “i tenen intenció de continuar-ho”. De moment, s’estan fent modificacions que són viables, “perquè no sigui tot tan complicat”. Per tant, Marsol ha afirmat que “no hi renunciem”.

De fet, el pròxim 19 de desembre es farà el consell de pressupost, i és possible que s’inclogui aquest projecte. La motivació de tenir els pisos de lloguer assequible continua ferma, així com de poder proveir a la zona d’un aparcament, “és el primer que ens va motivar”. Marsol ha remarcat, a més, el fet que sigui l’únic comú que va cedir un terreny a Govern per poder fer habitatges, i que amb Calones i Jovial, a més la voluntat a Ciutat de Valls, “fem un bon servei”. Així mateix, no es tanquen les portes a què participi l’Institut de l’Habitatge.

Comentaris (2)

Trending