Encamp valora ampliar al 2021 les exempcions a la taxa d’higiene i l’impost de radicació

La corporació dona per fet que si la situació sanitària no millora s’allargarà una mesura a la qual durant l’any passat es van acollir unes 350 empreses

Una ampolla de gel hidroalcohòlic a les dependències provisionals del servei de tràmits d'Encamp.
Una ampolla de gel hidroalcohòlic a les dependències provisionals del servei de tràmits d'Encamp. G. P.

Encamp preveu ampliar a enguany la possibilitat que les empreses afectades per la crisi del coronavirus puguin demanar el retorn de part de determinades taxes i impostos comunals. Des de la corporació es té clar que la situació, lluny de millorar, es manté com a finals de l’any passat, quan ja es va decidir ampliar la mesura ja aplicada durant els mesos de confinament. Per ara, el 25% dels negocis s’han acollit a aquesta opció.

“Ja ho hem parlat. El comú ho tornarà a estudiar i ho mirarem”, ha comentat la consellera d’Administració i Finances, Josefina Rodríguez, que ha deixat clar que “si continua la situació, ho tornarem a fer pel 2021”.

Per ara, es manté certa tranquil·litat perquè encara falta temps perquè arribi el període de pagament d’aquestes figures, en concret la taxa d’higiene i l’impost de radicació. “Tenim encara una mica de marge perquè encara no s’han de facturar”, ha apuntat.

Atenció empresarial al servei de tràmits del comú d'Encamp.

Relacionat

Encamp amplia fins al 30% la bonificació de la taxa d’higiene i l’impost de radicació

Pel que fa a la mesura durant el 2021, on les empreses van poder recuperar fins al 30% del que havien pagat, el director d’Administració del comú, ha explicat que a la mesura s’hi van acollir el 25% dels negocis radicats a la parròquia. Per tant, tenint en compte que hi ha prop de 1.400, això suposa al voltant de 350 peticions.  

Comentaris

Trending