Encamp torna a posar a disposició dels temporers els antics pisos de Gevivasa del Pas de la Casa

El comú licita el concurs per la concessió durant sis mesos dels apartaments, d’entre una i tres habitacions i lloguers de 400 a 700 euros, i que poden donar allotjament a un mínim de 27 persones

Edifici dels pisos socials de a Solana del Pas de la Casa.
Edifici dels pisos socials de a Solana del Pas de la Casa. ARXIU

Els pisos a la zona de la Solana del Pas de la Casa que el comú d’Encamp es va quedar en propietat després de l’acord amb Gevivasa es tornaran a posar a disposició dels treballadors temporers que vinguin al país per la campanya d’hivern. La corporació ha tret a concurs la concessió per a aquest any, que ha d’estar enllestit a mitjans de novembre. En total, hi haurà disponibles quinze apartaments d’entre una i tres habitacions a un lloguer d’entre 400 i 700 euros mensuals.

D’aquesta forma, el comú repeteix una iniciativa que ja s’ha fet en temporades anteriors per intentar pal·liar les grans dificultats que els treballadors que venen al Principat tenen en molts casos per trobar allotjament. Els pisos corresponen a aquells que la corporació es va quedar en propietat, després de l’acord tancat amb Gevivasa un cop constatat que la promoció d’habitatge social no havia tingut l’èxit inicialment esperat.

Els darrers anys ha estat Saetde qui ha agafat la concessió i ha destinat els pisos a treballadors contractats per a les pistes

Ara, el comú busca una empresa que s’encarregui de gestionar el lloguer d’aquestes unitats immobiliàries. En total, hi haurà disponibles quinze apartaments: cinc, d’una habitació; vuit, de dues; i dos, de tres. Per tant, opció per a un mínim de 27 treballadors. Tots ells tenen també un traster i un aparcament.

Des del comú es fixa el lloguer que s’haurà d’abonar per cada pis. En el cas dels d’una habitació, 400 euros. 550 per als de dues i, per últim, 700 per als de tres. El concurs estableix que l’empresa que el guanyi i que, per tant, s’encarregui de la concessió, haurà d’abonar al comú un cànon de 7.800 euros mensuals, és a dir un total de 46.800 euros per sis mesos.

Tot i això, sí que s’indica que “la repercussió del preu de cessió de les unitats immobiliàries sobre els treballadors temporers es pot considerar com un benefici de la seva feina o com un complement salarial” i que en aquest cas, “el comú valorarà l’impacte de la repercussió percentual sobre l’import del cànon”. En certa forma, es vol que sigui una empresa vinculada al sector turístic qui es faci càrrec de la concessió per facilitar allotjament als treballadors que pugui contractar. De fet, els dos darrers anys ha estat Saetde qui els ha gestionat.

Comentaris (3)

Trending