Encamp preveu multiplicar per nou els ingressos provinents per l’abocador del Maià

El pressupost del comú pel 2023 confia en un notable increment de l’activitat de la instal·lació, que s’ha de convertir en la de referència per al sector de la construcció un cop tancat Beixalís

Zona del pic de Maià.
Zona del pic de Maià.

El tancament de l’abocador de Beixalís ha provocat un problema greu per a la construcció, amb dubtes encara d’on es podrà llançar la runa provinent de les obres durant l’hivern. Això ha fet que la major part del material que es genera al sector vagi, ara per ara, a un lloc: el Maià. I, de retruc, ha suposat que els ingressos per la gestió d’aquesta instal·lació, en mans del comú d’Encamp, es disparin. La previsió per al 2023 és que es cobrarà fins a nou vegades més que el que s’havia estimat pel 2022.

Fa uns mesos ja que l’abocador massanenc ha arribat a la fi de la seva vida útil. I des d’abans, fins i tot, ja eren moltes les constructores que havien decidit que els residus provinents dels seus treballs ja es desviaven directament a la instal·lació ubicada al port d’Envalira. Aquesta, per tant, ja ha notat un important increment d’activitat.

Un instant de la sessió de comú celebrada a Encamp.

Relacionat

Mas defensa que el Maià té vida per un mínim de deu anys i pot ser ara l’abocador de referència

De fet, la mateixa corporació ja es prepara perquè el Maià es converteixi en el centre de referència durant els pròxims anys. Ara fa uns mesos es va contractar una empresa per gestionar el moviment de les terres que vagin arribant. Es vol optimitzar l’espai al màxim uns terrenys amb fins a quatre fases. S’entén que té capacitat per anar rebent material durant una dècada.

Més material entrat a l’abocador vol dir, directament, més ingressos. I això es nota en el pressupost comunal. Els comptes aprovats ara fa uns dies de cara al 2023 són, almenys en aquest capítol, molt optimistes. La previsió és que a les arques comunals entrin fins a 594.000 euros.

La xifra, ras i curt, suposa un salt considerable. És nou vegades més la que es va preveure en el pressupost per al 2022. Una xifra que, tot s’ha de dir, ja s’ha quedat curta tenint en compte l’activitat incrementada que ja enguany ha tingut l’abocador.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending