Encamp posa fil a l’agulla per completar la separativa d’aigües

El comú ha engegat el procés per poder realitzar enguany les obres, ajornades per culpa del coronavirus, que s’han de realitzar a l’únic punt de la xarxa encara pendent, al carrer de la Ventiga

Les obres s'han de fer al carrer de la Ventiga.
Les obres s'han de fer al carrer de la Ventiga. Google Maps

El comú d’Encamp ha posat fil a l’agulla per completar un dels compromisos pendents des de fa anys: completar el procés de separatives de les aigües pluvials i residuals. Des de la corporació s’ha començat els tràmits per impulsar, al llarg d’aquest 2021, el darrer tram de la xarxa que encara no havia estat adequat a l’acord que les parròquies i Govern van signar el 2005. En aquest cas, les obres s’han de fer al carrer de la Ventiga.

Amb aquesta actuació, segons explica la cònsol major encampadana, Laura Mas, s’assolirà el 100% del que estableix per a la parròquia el Pla de Sanejament que data del 1996. L’objectiu és separar les vies per on s’aboquen les aigües residuals de les pluvials i fer que aquestes vagin per canals diferents, evitant que les primes vagin a parar directament als rius.

El 2005, comuns i Govern van signar un acord pel qual les corporacions parroquials es comprometien a completar totes les obres necessàries. Al conveni s’hi va afegir una addenda el 2005 tenint en compte que totes les corporacions anaven considerablement endarrerides. Se’ls va voler donar més temps.

Pel que fa a Encamp, i segons va explicar Mas, el carrer de la Ventiga és un dels deutes pendents. De fet, les obres estaven previstes per l’any passat, però els plans van quedar esguerrats per culpa del coronavirus. L’esclat de la pandèmia van obligar a posposar-los.

El comú, però, no vol que la cosa passi d’aquest any. Per això, ja ha fet els primers passos per tirar endavant les obres. En concret, ha licitat el concurs que ha de permetre contractar l’empresa que redacti el projecte de la separativa d’aigües i altres serveis al carrer de la Ventiga. Un cop enllestit, es continuarà el procés amb la licitació dels treballs, que es vol que estiguin enllestits abans de finals d’any.

Etiquetes

Comentaris

Trending