Encamp paga prop de 61.000 euros per les estades esportives de l’FC Barcelona

El conveni amb el club blaugrana estableix que el comú afronta el cost d’allotjament i de les instal·lacions i des de la corporació es valora “l’impacte mediàtic” i la imatge positiva com a destinació esportiva

La secció de hoquei patins va ser una de les que va fer estada el passat estiu.
La secció de hoquei patins va ser una de les que va fer estada el passat estiu.

Les estades de l’FC Barcelona a Encamp van suposar per al comú una despesa propera als 61.000 euros. És el cost de l’allotjament dels esportistes als hotels de la parròquia i el que es calcula que suposa la utilització de les instal·lacions del Complex esportiu. Des de la corporació es defensa que es tracta d’un cost assumible i que comporta importants beneficis, com ara la repercussió mediàtica així com la publicitat que es pot fer durant els partits dels equips blaugrana.

La presència de les seccions del Barcelona s’ha convertit ja en una tradició a Encamp durant els mesos d’estiu, principalment agost i setembre. Enguany, van pujar els conjunts de futbol sala, handbol i hoquei patins, així com el filial del bàsquet -altres anys sí que havia vingut el primer equip- i femení. Tot és fruit del conveni de col·laboració signat entre el comú i el club.

L’acord estableix que la corporació ha d’assumir les despeses d’allotjament i d’utilització de les instal·lacions esportives. Enguany, el total ha ascendit a  60.558,08 euros. D’aquests, la part grossa és el cost dels hotels, que ascendeix a 49.170,76 euros. La resta (11.793) és l’estimació econòmica del que suposa l’ús del Complex Esportiu.

Es tracta d’uns diners que, des de la corporació, es consideren ben invertits. Així, es destaca “l’oferta mediàtica proposada per l’FC Barcelona”, que permet accedir a espais publicitaris durant els partits de les seccions, principalment al Palau Blaugrana. També, però, es té en compte “el gran poder d’atracció de seguidors el retorn mediàtic”. Per això, es considera que la despesa generada pel conveni “serà molt positiva en l’àmbit d’imatge de destí esportiu” de la parròquia.

Per tant, tot fa pensar que les estades blaugranes a Encamp es mantindran de cara a pròxims estius. Caldrà veure si es recupera, per això, la presència del primer equip de bàsquet, que també havia estat habitual.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending