Encamp neteja amb l’ajuda dels bombers el fons de l’estany de les Abelletes

L’operació també ha servit per fer un repàs a l’estat de la captació que abasteix el poble del Pas de la Casa i una part de la localitat francesa de Porta

Un dels moments de la neteja

Operaris del comú d’Encamp han netejat aquest matí el fons de l'estany de les Abelletes. El treballs s’ha centrat especialment en les pinyes de la captació d'aigua de la xarxa que abasteix el Pas de la Casa i una part de la commune de Porta. Per realitzar aquesta tasca, han comptat amb el suport d’efectius del cos de bombers.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha explicat que feia uns quinze anys que no es realitzava una acció com aquesta i arran de les converses amb el maire de Porta, es va decidir tirar-la endavant per “fer un control i neteja de l’estat de la captació amb l'objectiu de seguir millorant la qualitat de l'aigua i el rendiment de la xarxa”. En aquest sentit, la mandatària ha apuntat que “tenim la responsabilitat de vetllar perquè els serveis comunals estiguin en bon estat, com també de preservar l’entorn natural”.

En aquest sentit, ha posat en relleu que es tracta “d’una zona de molta afluència turística” i això es nota en el material recollit en l’operació. De fet, analitzant el material recollit Mas ha avançat que “a partir d'ara les neteges es programaran més sovint”.

En l’operació han participat efectius del grup de rescat subaquàtic del cos de bombers així com operaris de la secció d'aigües comunal. Ells han estat els encarregats de fer la immersió i dur a terme les tasques de neteja i retirada dels residus del fons de l'estany i de la captació.

 

Comentaris (1)

Trending