Encamp invertirà 261.000 euros en millores a la captació del Feritxet Nou

Els treballs inclouen l’impuls d’un sistema de control remot i un altre de videovigilància i han d’estar enllestits a mitjans de juliol

La captació subministra aigua a bona part del poble d'Encamp.
La captació subministra aigua a bona part del poble d'Encamp.

El comú d’Encamp vol impulsar millores en una de les captacions d’aigua que serveixen per garantir el subministrament d’aigua al poble. En concret, a la del Feritxet Nou. Els treballs inclouen, entre altres tasques, una renovació de les comportes i nous mecanismes de control i videovigilància. La inversió prevista en aquestes actuacions ascendeix a més de 261.000 euros i es vol que estiguin enllestides a mitjans de juliol.

Per això, la corporació ha adjudicat les obres de forma urgent. La reforma, no es pot negar, és ambiciosa. El projecte preveu que a la instal·lació, que es troba ubicada damunt del riu Ensagents, es renovin les actuals comportes, que es troben deteriorades pel pas del temps. També s’inclourà un nou sistema de control motoritzat i se sanejaran les esqueres que presenten els murs de contenció.

A banda, en el perímetre de la captació es col·locara un conjunt de videovigilància, amb càmeres i un control situat dins la caseta tècnica. També s’instal·larà un sistema parallamps i se substituirà el quadre elèctric de la caseta tècnica.  A banda, es vol que hi hagi un sistema de control que es pugui fer servir des del comú.

Els treballs s’han licitat a través d’un concurs urgent perquè es vol que estiguin enllestits en un termini breu de temps. Així, l’empresa adjudicatària ha estat Sideco. El cost per al comú ascendeix a 261.304,70 euros.

Un cop encarregat els treballs s’està a l’espera de formalitzar el contracte amb la societat que els assumirà. Un cop completat aquest tràmit, s’espera que l’obra estigui enllestida en unes cinc setmanes. Per tant, a mitjans de juliol es podria haver completat una reforma que ha de garantir el bon estat d’una captació d’aigua important pel poble d’Encamp.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.