Encamp invertirà 261.000 euros en millores a la captació del Feritxet Nou

Els treballs inclouen l’impuls d’un sistema de control remot i un altre de videovigilància i han d’estar enllestits a mitjans de juliol

La captació subministra aigua a bona part del poble d'Encamp.
La captació subministra aigua a bona part del poble d'Encamp.

El comú d’Encamp vol impulsar millores en una de les captacions d’aigua que serveixen per garantir el subministrament d’aigua al poble. En concret, a la del Feritxet Nou. Els treballs inclouen, entre altres tasques, una renovació de les comportes i nous mecanismes de control i videovigilància. La inversió prevista en aquestes actuacions ascendeix a més de 261.000 euros i es vol que estiguin enllestides a mitjans de juliol.

Per això, la corporació ha adjudicat les obres de forma urgent. La reforma, no es pot negar, és ambiciosa. El projecte preveu que a la instal·lació, que es troba ubicada damunt del riu Ensagents, es renovin les actuals comportes, que es troben deteriorades pel pas del temps. També s’inclourà un nou sistema de control motoritzat i se sanejaran les esqueres que presenten els murs de contenció.

A banda, en el perímetre de la captació es col·locara un conjunt de videovigilància, amb càmeres i un control situat dins la caseta tècnica. També s’instal·larà un sistema parallamps i se substituirà el quadre elèctric de la caseta tècnica.  A banda, es vol que hi hagi un sistema de control que es pugui fer servir des del comú.

Els treballs s’han licitat a través d’un concurs urgent perquè es vol que estiguin enllestits en un termini breu de temps. Així, l’empresa adjudicatària ha estat Sideco. El cost per al comú ascendeix a 261.304,70 euros.

Un cop encarregat els treballs s’està a l’espera de formalitzar el contracte amb la societat que els assumirà. Un cop completat aquest tràmit, s’espera que l’obra estigui enllestida en unes cinc setmanes. Per tant, a mitjans de juliol es podria haver completat una reforma que ha de garantir el bon estat d’una captació d’aigua important pel poble d’Encamp.

Etiquetes

Comentaris

Trending