Encamp guanya un centenar de noves places d’aparcament

El pàrquing de les Bons, amb espai per a una vintena de vehicles, ja està en funcionament i el del Casa Tresa, al costat del carrer de la Vena, amb 84 llocs, obrirà el 25 d’octubre

Responsables comunals a l'entrada de l'aparcament de les Bons.
Responsables comunals a l'entrada de l'aparcament de les Bons. G. P.

Encamp disposarà al llarg d’aquest mes d’un centenar de places d’aparcament noves. Les primeres vint, de fet, ja estan obertes al públic. Es tracta de les habilitades a la zona de les Bons. A finals d’octubre, el dia 25, està previst l’obertura del pàrquing de Casa Tresa, al costat del carrer de la Vena, amb una vuitantena més. El cost total de tots dos projectes ascendeix a prop de 1,3 milions d’euros.

Els primers a gaudir d’aquestes noves places d’estacionament són els veïns de les Bons. L’aparcament que s’ha construït al poble ja és una realitat, amb 16 espais per a abonats, tres de rotació, una per a persones amb diversitat funcional i una altra per a la recàrrega de vehicles elèctrics. El conseller d’Obres Públiques i Urbanisme, Joan Marc Pifarré, ha posat en relleu que l’espai donarà servei als residents de la zona, que ho havien demanat en diverses ocasions, ja que hi havia “una manca flagrant”, però també permetrà “endreçar el casc antic”. En total, s’han invertit 535.000 euros.

La inversió realitzada des del comú en els dos nous espais és propera als 1,3 milions d’euros i permet assolir un total de 1.850 places d’estacionament a la parròquia

Pel que fa a l’aparcament del carrer de la Vena, que agafarà el nom de Casa Tresa, les obres s’estan ultimant. Està previst que obri el 25 d’octubre. En total disposarà de 84 places, incloses algunes per a persones amb discapacitat i per recarregar vehicles elèctrics. La inversió realitzada en aquest cas puja a uns 700.000 euros.

En tots dos casos, zona d’estacionament a banda, el comú ha aprofitat l’espai per crear instal·lacions d’esbarjo. Així, a les Bons s’ha fet un petit parc infantil, igual que al carrer de la Vena. A aquest darrer indret, també hi haurà una zona d’activitats per a adults i gent gran.

Amb aquestes places, la parròquia disposarà d’un total de 1.850. “És una xifra amb la qual ens sentim confortables”, ha indicat el conseller d’Aparcaments i Via Pública, Xavier Fernández. Per tant, a priori, en el futur pròxim no es preveu impulsar cap altra infraestructura d’aquest estil tot i que “sempre estem pendents de les demandes que ens puguin arribar”.

Fernández també ha apuntat que, de cara a l’hivern, no es descarta que es pugui impulsar una iniciativa que s’havia plantejat la passada temporada: la gratuïtat dels aparcaments de barrera per aquells esquiadors que tinguin forfet a Grandvalira. “És una opció que està sobre la taula, però tenim encara dos mesos per valorar-ho i veure quines possibilitats hi ha”, ha comentat.

Comentaris

Trending