Encamp dona el vistiplau a la construcció d’un gran aparcament privat a Hort de Godí

El comú valida un conveni amb la propietat de dues parcel•les a l’entrada de les Bons per evitar que es faci un gran bloc d’onze plantes a canvi de permetre dos de cinc i set respectivament

L'aparcament taparà l'impacte que provoca el viaducte d'accés a Hort de Godí.
L'aparcament taparà l'impacte que provoca el viaducte d'accés a Hort de Godí. G. P.

El comú d’Encamp ha tancat un conveni amb un particular que permetrà la construcció, a iniciativa privada, d’un aparcament vertical a la zona d’Hort de Godí. La corporació podrà emprar la coberta del futur edifici per crear una plaça que doni servei a la zona. A banda, també s’ha tancat un altre acord amb els propietaris de dues parcel·les a l’entrada de les Bons que ha d’evitar que es faci un bloc de fins a onze plantes a la zona, a canvi de distribuir els metres entre tots dos terrenys.

Tots dos convenis s’han aprovat durant la sessió de comú celebrada aquest dijous. El primer atorga el permís al primer per a la construcció d’un aparcament d’explotació privada. El projecte preveu un edifici de set plantes, un soterrani i sis més, amb 5.000 metres quadrats, tots destinats a l’estacionament de vehicles. Per a la corporació, presenta una sèrie de beneficis. En primer lloc, l’obvi, el de donar opcions de places de pàrquing a una zona on hi ha una mancança en aquest sentit.

El projecte preveu un edifici de set plantes, un soterrani i sis més, amb 5.000 metres quadrats, tots destinats a l’estacionament de vehicles

En segon lloc, la coberta es convertirà en una plaça d’ús públic. Això sí, el comú haurà de fer-se càrrec del manteniment de l’espai. Sobre aquest punt, el conseller de la minoria socialdemòcrata, David Rios, ha explicat que en el treball del document en comissió es va incorporar, a proposta seva, una sèrie d’element que permetin controlar que això suposi un cost excessiu per a la corporació. “Es permetrà que els nostres tècnics puguin supervisar l’obra per comprovar que estigui el màxim de ben feta possible”, ha indicat.

Tant ell com la cònsol major, Laura Mas, han coincidit en valorar una tercera avantatge. El fet que el futur edifici millorarà la visió de la zona. Actualment, el viaducte del carrer provoca un important impacte paisatgístic que serà tapat amb el bloc.

No serà pas l’únic aparcament que es preveu en el futur a Encamp. De fet, la cònsol major ha anunciat la convocatòria del concurs per construir-ne dos més de barrera. Un, a la zona del carrer de la Vena. Un altre, a les Bons. En total, unes 100 places.

L'aparcament tindrà l'entrada pel carrer de la Vena.

Relacionat

El comú d’Encamp construirà un nou aparcament al carrer de la Vena

La sessió també ha aprovat un altre conveni, en aquest cas amb les abstencions dels dos grups de la minoria (PS i Agrupament Encampadà). En aquest cas fa referència  les parcel·les del Prat del Pont i del Prat de la Mola, situades al final de l’avinguda de Rouillac, a l’entrada de Les Bons i servirà per modificar un acord anterior pel qual es permetia a la propietat la construcció d’un bloc de fins a onze pisos. Ara, la superfície edificable es dividirà en dos immobles de cinc plantes i de set als dos costats del carrer.  

Per a Mas, es tracta d’una “millora”, ja que no es podia treure edificabilitat als propietaris. Des del grup socialdemòcrata s’ha defensat l’abstenció, segons ha explicat Rios, pel fet que “calia un esforç més gran, valorant opcions de permutar terrenys, perquè aquests blocs es fessin a un altre lloc”.

El comú tanca amb 606.000 euros de dèficit el segon trimestre, per culpa de les conseqüències de la crisi del coronavirus

El comú també ha aprovat un canvi en la tributació de la taxa de radicació per a les empreses d’apartaments d’ús turístic. El cost del metre quadrat baixarà de tres euros a 85 cèntims. Mas ha recordat que era necessari, ja que aquestes empreses ara han de pagar en funció de la superfície de tots els immobles que tenen a lloguer i no únicament de la del local on tinguin la seu.

La sessió també ha servit per conèixer l’estat de comptes de la corporació a 30 de juny. El comú va tancar el segon trimestre amb un dèficit de 806.000 euros, provocat per la davallada d’ingressos i la pujada de despesa generada, en gran part, per culpa de la crisi del coronavirus. Mas ha volgut fer una “lectura positiva”, ja que els números vermells “són la conseqüència del compromís amb les empreses, amb el pla de xoc, i els ciutadans”, al mateix temps que ha recordat que “hem desplaçat el pagament de molts tributs a finals d’any”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending