Encamp confia que una part del nou parc estigui ja en funcionament el primer semestre del 2023

El comú preveu adjudicar les obres el desembre del que ha de convertir-se, en paraules de la cònsol major Laura Mas, en un “espai de lleure intergeneracional” que a banda d’una zona infantil també compti amb un pàrquing soterrat de 80 places

Els cònsols i els arquitectes responsables del projecte.
Els cònsols i els arquitectes responsables del projecte. COMU D'ENCAMP

“No és només un parc infantil”. Així de clara ha volgut mostrar-se la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, a l’hora d’explicar el que serà el nou parc d’Encamp, el parc de l’Ossa. Un cop culminat el projecte, ara es licitaran les obres i es preveu poder-les adjudicar el desembre. Així doncs, els treballs de construcció s’iniciaren ja el 2022. En aquest sentit, la mandatària ha avançat que serà més aviat “un espai de lleure intergeneracional” i singular, una part del qual ja estaria en funcionament durant el primer semestre del 2023.

Després de mesos de feina, el projecte definitiu del parc de l’Ossa ja és una realitat. S’ha acabat adaptant la idea que van presentar els arquitectes Lluís Ginjaume i Gerard Veciana, de l’empresa Altura. Entre altres detalls, es preveu el soterrament del carrer de la Molina, per mantenir connectat tot l’espai. De passada, serà l’accés al nou aparcament soterrani, que disposarà de 80 places. Es guanyen unes deu amb relació a l’actual pàrquing de barrera.

L’espai inclourà una zona d’aparcament soterrat amb 80 places, edificis de serveis, zones de jocs per a infants i joves i una llacuna

En total, seran 10.000 metres quadrats que han de convertir-se, segons Mas, en “un espai de lleure per a la convivència entre totes les generacions”, a més de ser un lloc “singular”. El futur parc disposarà d’una zona per a infants i joves, però també edificis de serveis i bar amb terrassa. La idea és que una part de l’espai estigui permanent obert a la ciutadana, mentre que un altre tanqui a la nit.

El comú ha aprovat ja el plec de bases que ha de servir per impulsar el concurs per seleccionar l’empresa constructora. El procés s’allargarà fins al desembre. A partir de llavors, ja al gener, les obres començaran i s’allargaran durant prop de dos anys, tot i que una part del parc ja es podrà obrir durant el primer semestre del 2023. “Tenim la voluntat que el puguem restituir per a la gent d’Encamp com més aviat millor”, ha apuntat el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres.

La intenció, de fet, és poder enllestir tot el projecte al llarg del darrer any del mandat, sempre, però, pendents d’un detall d’extrema importància: el cost que finalment pugui tenir. La corporació manté el pressupost estimat de sis milions d’euros, però, com ha volgut apuntar Rascageneres, s’és conscient de l’encariment de preu dels materials de construcció. I, per tant, del risc que les ofertes que presentin les empreses puguin enfilar-se més.

“Sabem que pot haver-hi un increment del cost. Per això, al plec de bases ja preveiem tres fases diferents per, si cal, ajustar-ho a les possibilitats del comú”, ha explicat. Així, per un costat hi hauria la zona de parc i el restaurant, per l’altra l’àrea més d’infància i jovent i, en tercer lloc, els edificis administratius. Així, “el comú podrà optar per fer una, dues o les tres fases, quan tinguem els pressupostos a la taula veurem què es pot fer”.

Pel que fa al disseny final del parc, Veciana ha explicat que han volgut concentrar les edificacions més a la part del vial que ve de la carretera de les Riberaygues i, d’aquesta forma, la zona més lúdica quedarà al costat del Valira. “Sempre hem volgut donar obertura al riu i, de fet, incorporem l’aigua dins del parc”, ha apuntat. S’ha apostat per materials sostenibles, com ara la fusta, i s’intentarà recuperar material de l’antic Prat Gran, com ara les antigues tanques que envoltaven l’espai.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending