Encamp acollirà un espectacle poètic i musical inspirat en la ciutat de Varosha

L’acte ha estat organitzat pel comú de la parròquia i el ministeri de Cultura i s’emmarca en la celebració del Dia mundial de la poesia

Façana del comú d'Encamp
Façana del comú d'Encamp ARXIU

El comú d’Encamp i el ministeri de Cultura organitzen una nova edició del Dia mundial de la poesia. L’any 2020 es va haver de cancel·lar per la Covid-19, però aquesta vegada es podrà dur a terme complint amb el protocol de Salut. L’acte, un espectacle poètic i musical inspirat en Varosha, tindrà lloc a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp amb l’aforament reduït al 40% i el protagonitzaran la poeta Mireia Calafell i el violoncel·lista Björt Rùnars. 

Varosha, la ciutat fantasma del Mediterrani, va ser una de les destinacions turístiques més concorregudes de la zona als anys seixanta, però la invasió turca que va patir el nord de Xipre l’any 1974 la va deixar deserta. Ara, serveix d’inspiració per a un recital en el qual els versos demanen, amb insistència, qui som nosaltres. Segons Calafell i Rùnars, Varosha representa avui la lògica pròpia d’una manera d’entendre el món com a lloc que pot ser devorat -pel turisme o per una guerra-. 

L’entrada serà gratuïta, però cal reservar plaça enviant un missatge a biblioteca@encamp.ad o trucant al 732 704. 

L’acte de commemoració del Dia mundial de la poesia començarà amb una lectura del poema “No em despulleu”, de Felícia Fuster, i continuarà amb la lectura per part de voluntaris i alumnes de català de poemes de Josefina Porras i Elena Aranda, que van obtenir el primer premi en el Concurs de poesia Miquel Martí i Pol el 2020 en les categories Poema i Recull, respectivament, i de Jaume Ten i Bruna Generoso, guanyadors del mateix concurs el 2019 en les mateixes categories. 

En la mateixa línia, les parelles de joves voluntaris i aprenents de català del col·legi María Moliner recitaran poemes de Nacho Mayo i Selva López, que van obtenir un accèssit i el primer premi en la categoria Recull de l’any 2019, respectivament, i d’Albert Ruiz Feijóo, guanyador de la categoria Recull l’any 2020. 

L’entrada serà gratuïta, però cal reservar plaça enviant un missatge a biblioteca@encamp.ad o trucant al 732 704. Un any més, la col·laboració entre la Biblioteca Comunal d’Encamp, el Servei de Política Lingüística i la Biblioteca Pública del Govern permetrà la celebració de l’acte en qüestió. 

Etiquetes

Comentaris

Trending