L’edifici que acull l’hotel Bellpí a l’avinguda Santa Coloma també necessitarà injeccions de resina

L’immoble del qual es van desprendre fa unes setmanes quatre plaques de la façana també experimenta moviments constants encara que imperceptibles a ull nu i davant de la inoperància de la propietat hi haurà d’actuar el comú

Una bastida és ben visible als baixos de l'hotel Bellpí des de fa setmanes.
Una bastida és ben visible als baixos de l'hotel Bellpí des de fa setmanes. Toni Solanelles

Els moviments del sòl que afecten immobles de l’avinguda Santa Coloma persisteixen. L’hotel Bellpí, just l’edifici del costat d’aquell que ha sofert importants esquerdes en diverses estances, també haurà de ser sotmès a injeccions de resina per poder consolidar millor la fonamentació. El comú ha encarregat aquest dimarts mateix el projecte necessari per poder tirar endavant una actuació que també es repetirà al número 28, el de les fractures obertes. Encara no és clar quan podrà iniciar-se la intervenció.

I és que resulta que el control que els tècnics comunals duen a terme des de fa temps a la zona, des que hi va haver els primers moviments indubtables, ha donat com a resultat que a l’edifici Bellpí també hi ha basculacions que es donen de forma contínua. Això sí, són imperceptibles a ull nu. Però hi són. El comú n’és conscient des de fa unes quantes setmanes. De fet, força abans que es desprenguessin quatre plaques de la façana, la corporació ja havia tramès una comunicació escrita a la propietat de l’immoble exigint que en quinze dies se li havia de trametre una documentació que avalés un pla de millora de l’immoble. Silenci.

Força abans que es desprenguessin quatre plaques de la façana, la corporació ja havia tramès una comunicació escrita a la propietat de l’immoble exigint que en quinze dies se li havia de trametre un pla de millora. La propietat no ha respost mai

Segons les fonts comunals consultades, la propietat en cap moment va dir res i el comú, davant del risc d’haver de respondre indirectament davant qualsevol incidència, va adoptar com a mesura immediata la col·locació d’una bastida que, curiosament, no va servir per aturar una de les plaques despreses de la façana. “Es va colar per l’únic punt que estava subjectat”, han matisat les fonts consultades. Sense cap mena de resposta per part de la propietat, ara es fa un pas més en l’assegurament de tot plegat.

Quan es tingui el projecte per injectar la resina, que és una manera de subjectar l’edificació al sòl, s’activarà el protocol que escaigui. I si cal evacuar l’hotel -que en moltes ocasions esdevé habitacions convertits en pisos unicamerals- durant uns dies, es farà. Encara no hi ha previsió de la data que es farà el pas. Però durant el mes de setembre s’ha de fer aquesta intervenció. I aprofitant l’actuació de l’empresa, es tornarà a fer una segona repassada de resina a l’edifici número 28. De tot se’n farà càrrec el comú, que reclamarà posteriorment a les asseguradores dels immobles el cost de les intervencions.

WhatsApp Image 2023 08 29 at 15.46.06
Treballs de control del subsòl.

També aquest dimarts, tècnics d’una empresa especialitzada en el control del subsòl han començat a fer els treballs ja anunciats pel comú per mirar de saber l’impacte que estan tenint les obres de construcció d’un edifici que es fan a la voravia que hi ha enfront de l’hotel, per dir-ho clar. Al costat imparell de l’avinguda Santa Coloma. Un edifici que també dóna pel carrer Prada Motxilla, des d’on accedeixen els obrers i la maquinària a la parcel·la. Les fonts consultades han assegurat que el comú fa aquests treballs per donar major tranquil·litat al veïnat, però no perquè hagi d’aportar res a aquestes alçades.

En aquest sentit, els consultats han deixat clar que aquest tipus de treballs, els geotècnics, s’haurien d’haver fet per part dels responsables d’enginyeria de la promoció en construcció. El que està clar, han assegurat les fonts, és que el comú hores d’ara no pararà de cap manera els treballs perquè “els tècnics asseguren que com més creixi l’edifici que s’està aixecant, més element de contrafort farà” respecte dels immobles que ara es mouen o es fracturen. I que més enllà de moviments i de tot plegat són ja força antics i tenen la qualitat constructiva que tenen.

Fa unes setmanes els veïns ens explicaven com vivien en els edificis.

Comentaris

Trending