Dolsa qualifica d’escandalós que s’ajorni la desviació de la Massana

El conseller comunal diu que els parlamentaris de la parròquia massanenca i d'Ordino han actuat amb passivitat perquè l'obra no figuri en el pressupost

Comentaris

Enric Dolsa.
Enric Dolsa. B.N.

El  conseller de la formació X'Ordino Enric Dolsa ha qualificat d'escandalós que no s'hagi pressupostat la desviació de la Massana. "Això és responsabilitat dels consellers de la Massana i d'Ordino. Em sembla estrany que no sigui una prioritat".  Dolsa també ha dit que vol parlar amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet abans que plegui per tenit explicacions sobre el laboratori de Grifols. La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó ha coincidit amb Dolsa amb la necessitat de la desviació. "És de les poques parròquies que ha mantingut l'encant i això és pot perdre".

Dolsa ha recordat que cada dia hi ha retencions per pujar de la vall central cap a les valls del nord, les quals s’incrementen els caps de setmana. “És vergonyós les cues que hi ha per poder anar a les pistes de la vall del nord per a tots els clients”.  El cònsol major, Josep Àngel Mortés ha assenyalat que cal buscar alternatives per solucionar el problema ja que la desviació és un projecte molt costós. Ha afegit que hi ha converses amb Govern.

En un altre punt de l'ordre del dia hi havia l'arrendament de dos cortons a a l’Hortell i a la coma de Varilles, però no hi ha hagut cap postor. Dolsa ha lamentat que els pagesos no s'animin per llogar-los. Ha criticat l'augment de la construcció a Ordino. "Haurem d'arribat a controlar el creixement perquè s'està construint massa  i no sabem si hi haurà prous recursos naturals", ha dit després de la sessió de comú. Mortés ha opinat que Ordino és una parròquia que aposta per la sosteniblitat i que s'ha encarregat un estudi per saber els recursos que té la parròquia i un altre sobre el creixement urbanístic. "“Quan estiguin enllestits es prendran solucions per buscar altres fórmules de construcció que s’adaptin més a l’entorn de la parròquia”,  i ha assegurat que la normativa es pot canviar.

Sandra Tudó ha explicat  que la construcció s'ha de fer amb cura tot vetllant pel benestar de la parròquia. "“Portem molt de temps dient que el creixement és inevitable però hem d'anar amb compte". S'ha interessat també per la màquina de reciclar que està instal·lada a l'aparcament Prat de la Call. Els usuaris rebran vals de descompte pel seu ús i va sortir del pressupost participatiu. 

 

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending