Dolsa diu que Mortés actua com Maduro i el cònsol l'acusa de tergiversar

Les gravacions de les sessions del comú d'Ordino provoquen un enfrontament després que el conseller de l'oposició critiqui a la majoria per manca de transparència

Comentaris

Un instant d'una sessió de comú celebrada a Ordino durant els mesos de confinament.
Un instant d'una sessió de comú celebrada a Ordino durant els mesos de confinament. Comú d'Ordino

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés i el conseller de l'oposicio de X'Ordino, Enric Dolsa han mantingut una tensa discusió després que aquest darrer hagi obtingut una resposta negativa per a poder disposar de les gravacions de les sessions del comú. Dolsa ha acusat Mortés d'actuar com el president de Venezuela, Nicolás Maduro. El cònsol ha dit que el conseller de l'oposició tergiversa i que barreja els temes.

El conseller ha explicat que amb els enregistraments pot informar als seus electors de les sessions i de la feina que es fa. Mortés ha indicat que "és una eina de treball per transcriure les actes que no està inclosa en les ordinacions de funcionament del comú. Les actes després es poden consultar a la pàgina web de la corporació".

Segons Dolsa, fins ara rebia en un 'pen drive' la gravació de les sessions de comú i les rebotava als meus electors per WhatsApp. No hi havia cap manipulació de l'arxiu, sinó que era la sessió i la roda de premsa íntegra". Ha opinat que la majoria té una manca de transparència i el cònsol una obsessió per amagar informació, cosa que ha negat Mortés.

La discusió ha anat pujant de to. Dolsa ha indicat al cònsol que "em va dir que era il·legal. Que m'ho digui qualsevol altra persona del comú serà un debat entre ell i jo, però que m'ho digui vostè que ha estat subsíndic quan en una administració superior al comú no només es grava la sessió, sinó que es dona en directe per televisió, és no posar llum i taquígrafs. Mortés ha indicat que "jo no li vaig dir que fos il·legal, li vaig dir que no es podia fer. Sempre hem sigut transparents amb ell, però quan l'interlocutor que tens al davant no li interessa la transparència no podem fer res. Vol informació i no ve a la meitat de les comissions".

Dolsa també ha demanat per la negativa del comú ordinenc a la reducció del percentatge de cessió. Mortés ha dit que han entrat 57 nous pisos de lloguer a la parròquia i que hi ha previstes noves construccions que posaran més habitatges al mercat. "Pel moment, no hi ha problemes de pisos de lloguer. Els ingressos del comú depenen de dues coses: les transferències de Govern i els permisos d'obres", ha afegit el cònsol.

El conseller de l'oposició ha lamentat que la majoria no tingués en compte la seva proposta d'augmentar el número de consellers de 10 a 12. Mortés considera que la xifra de 10 és suficient. Durant la sessió s'han aprovat la modificació de l’Ordinació pressupostària del 2021,  modificació del calendari fiscal per a l’exercici 2021, i la modificació de l’Ordinació reguladora d’activitats, instal·lacions i ocupacions de via pública de la parròquia.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending