Dolsa critica la gestió de Govern amb els terrenys de Casa Rosell

El conseller de la minoria del comú d’Ordino ha demanat unes explicacions que el cònsol major de la parròquia no ha pogut satisfer per la manca d’informació respecte al projecte de l’executiu

Una anterior sessió del comú d'Ordino.
Una anterior sessió del comú d'Ordino. Cristian Cortés

El conseller de la minoria del comú d’Ordino, Enric Dolsa ha preguntat al consell de comú d’aquest dijous quina és la voluntat de Govern amb els terrenys de Casa Rosell davant la rescissió d’alguns contractes que l’executiu mantenia amb els ramaders que exploten les terres. A més a més, ha manifestat que no és possible que no es conegui el motiu d’una decisió que afecta tants metres quadrats i ha criticat la possibilitat que s’acabin instal·lant laboratoris o fàbriques farmacèutiques, projectes que podrien veure amb bons ulls des de Govern.

Una altra de les possibilitats que ara mateix s’estaria contemplant és la construcció d’habitatges socials. En relació amb això, Dolsa ha dubtat que la finalitat sigui aquesta tenint en compte que “ja es van adquirir als anys 90 uns terrenys a Santa Coloma per dur a terme un projecte similar i encara no s’ha materialitzat”. “Els pagesos més importants d’Ordino cultiven aquests terrenys i de ben segur que aquesta decisió els afectarà negativament”, ha afegit. Des de la majoria han defensat que els terrenys pertanyen a Govern i que, ara per ara, no poden donar resposta a les accions que s’han dut a terme perquè no tenen la informació.

Zona del Prat de la Farga, a tocar de la carretera general a la sortida d'Ordino en direcció a Sornàs.

Relacionat

Govern ‘allibera’ terrenys de Casa Rossell per a projectes socials o epidemiològics

D’altra banda, l’equip comunal ha aprovat l’adjudicació directa referent a l’obtenció per part dels establiments de la parròquia del Global Safe Site, el qual certifica el negoci com a espai segur contra la Covid-19. Amb un pressupost d’uns 40.000 euros, el projecte permetrà als negocis que ho desitgin sotmetre’s a una auditoria que certifiqui que compleixen totes les mesures necessàries per evitar la propagació del coronavirus.

Per últim, la consellera Sandra Tudó ha considerat que els ajuts atorgats per Govern als quals bars i restaurants poden acollir-se són insuficients i ha demanat a la majoria que escoltin als propietaris dels establiments a Ordino per traslladar a l’executiu les demandes que puguin fer. “Tenir set comuns ens permet apropar-nos al poble i ara és quan hem de demostrar-ho. Penso que el comú hauria de rebaixar tots els impostos i s’hauria de permetre als locals que resten tancats perquè no els hi surt a compte obrir acollir-se als ERTOs”, ha conclòs.

Comentaris (1)

Trending