Doble ensurt en la recollida d’escombraries a Sant Julià

L’empresa concessionària, l’administració i la policia investiguen per què en dos dies consecutius i en el mateix punt de la parròquia el camió ha patit un conat d’incendi: l’origen de la segona ‘explosió’ serien unes bateries de bicicleta elèctrica

Un vehicle, en aquest cas de recollida selectiva, de la mateixa empresa que fa el servei a Sant Julià.
Un vehicle, en aquest cas de recollida selectiva, de la mateixa empresa que fa el servei a Sant Julià. ARXIU

Dos dies seguits en el mateix punt de l’avinguda Francesc Cairat de Sant Julià. El camió de la recollida de les escombraries aboca a l’interior de la cubeta el contingut d’un contenidor. La premsa comença a fer la seva feina i, de sobte, hi ha una mena d’explosió. Una espècie de curt-circuit. El primer dia una petitíssima fumera. El segon una fumera més intensa. Gairebé un conat d’incendi. Per tot plegat l’empresa concessionària del servei, l’administració i la policia investiguen el per què de tot plegat.

Els ensurts han estat la nit de diumenge i la nit de dilluns. Més o menys a la mateixa hora i, de ben segur, en el mateix punt de l’avinguda Francesc Cairat. En la segona ocasió, l’ensurt va ser més seriós tot i que les fonts consultades han assegurat que la fumera i les guspires no haurien causat cap dany al vehicle. En les dues ocasions es va avisar els bombers per precaució. En haver-hi la reiteració, davant el segon cop el comandament responsable de la dotació dels bombers que va actuar va decidir advertir de la situació la policia.

S’ha comunicat des de la concessionària degudament la circumstància a l’administració -ja sia la comunal, per ser la concedent del servei, ja sia després l’estatal, per tenir competències en matèria de gestió de residus i de comerç- perquè es facin els treballs d’indagació oportuns

El primer cop, com aquell que diu, els bombers no hi van haver de fer res. En la segona ocasió, sí que es va llançar aigua dins la cubeta per apagar l’eventual foc que hi pogués haver en somort entre el material que s’anava a premsar. Es va aturar la màquina i el camió es va traslladar seguidament a la planta que té l’empresa concessionària del servei lauredià. Si en la primera ocasió no es va localitzar res que fes sospitar, en el segon cop es va trobar quelcom que té tota l’aparença de ser l’origen del ‘curt-circuit’.

Segons les fonts consultades, quan els operaris van buidar el producte a la planta, en una de les bosses van trobar dues bateries elèctriques de bicicleta. No semblaria els contenidors ‘normals’ el punt més normal de deixar-los. Els consultats han explicat que s’ha comunicat degudament la circumstància a l’administració -ja sia la comunal, per ser la concedent del servei, ja sia després l’estatal, per tenir competències en matèria de gestió de residus i de comerç- perquè es facin els treballs d’indagació oportuns.

El contenidor que s’hauria buidat just abans que hi hagués la tímida explosió i del qual procedien les bateries localitzades estaria situat, justament, gairebé davant per davant d’un establiment que es dedica a la venda de vehicles de dues rodes electrificats i que, aparentment, estaria en liquidació o s’hauria pràcticament liquidat ja. Les pesquises administratives o policials haurien de determinar si algú no ha actuat convenientment. Sortosament, tot plegat no va passar d’un ensurt.

Comentaris (2)

Trending