Disputa entre Dolsa i la majoria per la manca d’informació respecte als comptes de Secnoa

El polític ha retret al comú que hauria de tenir les dades econòmiques de la societat tenint en compte que el pressupost comunal per al 2021 s’aprovava avui, i que preveu tres milions de dèficit

El consell de comú celebrat aquesta tarda a Ordino
El consell de comú celebrat aquesta tarda a Ordino

El conseller de la minoria Enric Dolsa ha estat l’únic membre de l’equip comunal d’Ordino que ha votat en contra de l’ordinació pressupostària per a l’exercici 2021 presentada aquest dijous. Segons el polític, les dades econòmiques de Secnoa -el comú té una participació del 24%- s’haurien d’haver presentat abans que el pressupost s’aprovés. A més, Dolsa ha criticat l’aportació de 80.000 euros per part de la casa comuna a l’Iron Man, la taxa sobre la tinença de gossos i la inversió en les obres del Centre Esportiu.

El debat ha anat pujant de to a mesura que Enric Dolsa argumentava el perquè de la seva negativa, i és que alguns dels assistents han considerat les seves crítiques infundades. El punt més important ha estat la seva insistència en la necessitat d’accedir a les dades econòmiques de la societat que explota les pistes d’Ordino-Arcalís, Secnoa, assegurant que no entenia per què no s’han fet públiques si fa cinc mesos que van tancar l’any. Per la seva part, la cònsol menor, Eva Choy, ha defensat que els terminis els marca Secnoa i que aportaran els comptes tan aviat com sigui possible.

Dolsa també ha retret a la majoria l’aportació de 80.000 euros a l’Iron Man, ja que “abans es destinaven 50.000 a l’Ultra Trail però, el retorn per la parròquia era molt significatiu”.

Aquesta no ha estat l’única disputa. Dolsa també ha retret a la majoria l’aportació de 80.000 euros a l’Iron Man, ja que “abans es destinaven 50.000 a l’Ultra Trail però, el retorn per la parròquia era molt significatiu. Ara, amb un esdeveniment que organitza el ministeri de Turisme juntament amb tots els comuns, els beneficis seran més baixos”. D’altra banda, ha lamentat que el comú continués amb les obres del centre esportiu “tenint en compte el context actual” i que s’apliqui la taxa contra la tinença de gossos.

La majoria ha defensat tant els treballs que s’estan duent a terme amb els diferents departaments de turisme del Principat per la celebració de l’Iron Man com les obres al centre esportiu de la parròquia, el qual ha registrat unes pèrdues de 166.000 euros enguany per la Covid-19, però que l’any passat va tancar l’exercici amb un benefici d’uns 40.000 euros. La remodelació tindrà un preu de 3 milions d’euros i la casa comuna preveu tenir-la enllestida a finals del 2021.

La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó ha demanat a la majoria que treballin conjuntament per compensar la solitud de la gent gran. 

Per últim, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó ha demanat a la majoria que treballin conjuntament per compensar la solitud de la gent gran. “M’han transmès que se senten molt sols i podríem dur a terme accions per acompanyar-los de diferents formes, per exemple, amb trucades telefòniques o passejos per la parròquia”, ha explicat. Choy ha compartit la seva preocupació i ha confirmat que treballaran en aquest sentit.

L’ordinació pressupostària aprovada aquesta tarda per a l’exercici 2021 té una previsió d’ingressos de 10,1 milions, unes despeses de 9,6 milions, unes inversions per valor d’1,9 milions i un dèficit total d’uns 3 milions d’euros que es compensarien amb els 5,5 que resten a la tresoreria.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending