Denuncien la manca de neteja en un torrent d'Engordany

La brutícia s'hi acumula i els veïns ja s'han dirigit al comú escaldenc i al ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenbilitat

Imatge de la deixadesa que hi ha al torrent.
Imatge de la deixadesa que hi ha al torrent.

Els veïns dels edificis de les Teulades denuncien la manca de manteniment d'un torrent que va a parar al rec de Solà a Engordany. La brutícia s'acumula en alguns indrets i ja han advertit el comú d'Escaldes-Engordany i el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat perquè és un tema que s'arrossega des de fa alguns mesos.

En alguns llocs hi ha bosses de plàstic, ampolles d'aigua, pedres i branques. Les fortes tempestes d'aquest mes de juny han agreujat la situació i es tem que amb noves pluges hi pugui haver-hi desbordaments. Els veïns, però, neguen que la manca de manteniment d'aquest torrent tingui res a veure amb les esvallisades que van obligar a tallar la circulació a l'avinguda Fiter i Rossell el passat mes d'octubre ja que les pedres i la terra van colgar la calçada, just abans d'arribar a la rotonda a la sortida d'Escaldes-Engordany en sentit la Massana. Aquest torrent baixa a una certa distància del lloc de les esllavissades.

A la zona hi ha torrents i recs, i el mes de desembre passat, el Govern va adjudicar les obres de construcció d'un punt de desguàs al rec del Solà d'Engordany. Aquests treballs han de servir per prevenir les esllavissades. Les competències en matèria de neteja de rius i de torrents corresponen al Govern. De tota manera, els veïns també han fet arribar la seva preocupació al comú. Les dues institucions van fer la recepció de la queixa però, pel moment, la brutícia es continua acumulant.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending