La demanda comunal per les transferències entrarà aquest mes a la Batllia

El termini acaba en quinze dies després de la resolució de Govern que no reconeix el deute de set milions d'euros

Comentaris

Gili i Majoral durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols.
Gili i Majoral durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els comuns entraran aquest mes la demanda a la Batllia per reclamar els set milions d'euros que, segons el seu criteri, no han rebut de Govern en concepte de transferències. Després de la resolució de Govern en virtut e la qual no reconeixia el deute, tenen quinze dies per presentar la demanda i aquest dimarts han confirmat que ho faran.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili ha confimat que el procés continua endavant i "continuem demanant allò que ens correspon". El Govern recorda en la seva resolució que no negociarà res perquè, manté, la seva interpretació és “la bona”. És a dir, que les transferències es calculen sobre els ingressos efectivament cobrats i no sobre els facturats, com reclamen els comuns. La resolució es fruit d'una demanda administrativa de les corporacions. Aquestes fonamenten la seva demanda en un informe jurídic, que a banda de validar el deute, assegura que aquest no ha prescrit.

Aquesta és la decisió més rellevant que els mandataris locals han pres en la reunió celebrada aquest dimarts a les dependències administratives del comú de Sant Julià de Lòria. Segons ha explicat el cònsol major lauredià Josep Majoral, fa poc més de quinze dies “vam rebre la resolució del Govern i en el decurs del present més ho entrarem a la Batllia”. Així doncs, la disparitat de criteris entre les institucions parroquials i l’Executiu sobre els set milions que els primers consideren que han de percebre, la resoldran les instàncies judicials.

En aquest sentit, la cònsol major escaldenca, Rosa Gili ha manifestat que “el motiu de discrepància és que nosaltres considerem que llavors es va canviar el criteri i no es va respectar la Llei de transferències i el que hem fet mantenir la postura que ja van adoptar administracions anteriors”.  Per tant, afegeix, "és un seguiment lògic del que es demanava abans i del que s'ha demanat des del primer dia d'aquests equips comunals" i "reprenem el que havien dit les corporacions anteriors amb membres del mateix partit polític que hi ha al Govern".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending