La declaració i el pagament de l’impost de rendiments arrendataris es farà per internet a Encamp

Es podran seguir fent presencialment al servei de Tràmits, però el comú deixarà de trametre les cartes informatives a cada titular cadastral, estalviant 30.000 enviaments en paper

La seu del comú d'Encamp.
La seu del comú d'Encamp.

El comú d’Encamp ha posat en funcionament un nou tràmit per internet. Es tracta de la declaració de l’impost sobre els rendiments arrendataris que, com a novetat, es podrà pagar també online directament en el moment de fer el tràmit. Fins al moment, es feia principalment presencial, i encara es podrà fer durant un temps. Aquest avenç permetrà estalviar 30.000 enviaments en paper, ja que no es trametrà la carta informativa a cada titular cadastral.

Fins al moment aquest tràmit es feia principalment de forma presencial i s'enviava una carta a la titularitat cadastral obligada a presentar la declaració. A partir d'aquest any amb l'avenç en la implementació de l'administració electrònica, s'estalviarà l'enviament de més de 30.000 cartes i es facilitarà als propietaris la tramitació i pagament per internet amb certificat electrònic. Qui prefereixi fer la declaració i el pagament presencialment al comú ho podrà fer també a les oficines de Tràmits, tant a Encamp com al Pas de la Casa de 9 h a 16 h

Aquest nou tràmit es suma als 30 ja existents que es poden realitzar al Comú d'Encamp de forma telemàtica, i que properament ascendiran a 43, ja que durant el proper any es preveu una ampliació de 13 nous tràmits telemàtics.

Per fer la declaració de l'impost sobre els rendiments arrendataris per internet es podrà fer a partir d'aquest dilluns 4 d'abril, i caldrà disposar de certificat electrònic. En el cas de no disposar de certificat digital/signatura electrònica, els particulars poden acudir al Comú d'Encamp per obtenir-lo, portant només el passaport, i en el cas d'una empresa el certificat electrònic s'obté a Govern. En ambdós casos és gratuït.

Un cop identificats a dins de la plataforma web, apareixeran les propietats per realitzar la declaració on caldrà introduir l'import del rendiments que ha generat cadascuna d'elles. El pagament es podrà realitzar a continuació, per internet mitjançant un pagament electrònic per targeta bancària, o bé, en el cas que l'obligat tributari vulgui que el pagament es realitzi mitjançant un rebut bancari girat pel Comú, s'haurà d'especificar marcant la creueta corresponent en el formulari web i introduir en número de compte corrent IBAN.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending