Les construccions ‘assalten’ les muntanyes de Sant Julià de Lòria

Hi ha importants projectes en marxa a Nagol, Canòlich i altres de menys envergadura a Juberri i Aixirivall

Comentaris

Obres en un terreny a la carretera de Nagol.
Obres en un terreny a la carretera de Nagol. BRU NOYA

Les grúes estan molt presents en el paisatge que envolta el nucli urbà de Sant Julià de Lòria. Hi ha construccions en marxa a Nagol, Canòlich, Juberri o Aixirivall. En el cas de Nagol, la població augmentarà de manera considerable i els blocs de pisos conviuran amb els xalets.

La febre constructora ha fet pujar la mosca al nas a més d’un veí de Nagol, una zona inicialment concebuda per xalets. Primer va ser una promoció que va estar molt temps aturada a tocar el poble i que s’ha ampliat. Ara hi ha dues obres en marxa, una en una fase molt preliminar i l’altra una mica més avançada i amb el reclam que els pisos estan a cinc minuts de la frontera espanyola. Els edificis s’aixecaran molt a prop de xalets construïts fa temps.

L’altra obra es construirà més a prop del nucli urbà i com la primera estarà al costat de la carretera que acaba a Certers i Llumeneres. En aquest terreny es van fer primer un sondejos per garantir que es podrien aixecar edificis. Aquesta setmana hi ha una excavadora rebaixant la muntanya.

Les construccions faran que augmenti considerablement la població a Nagol però també el trànsit en una carretera amb revolts molt pronunciats. A l’altre costat, a Aixirivall també hi ha obres però com en el cas de Juberri són de menys importància. Una altra nova promoció serà la de la carretera de Canòlich que efectua una entitat bancària. Són xalets de fusta d’alt estànding i, com és lògic, de preu elevat amb el reclam d’”un entorn paradisíac”. ´

És el ‘boom’ de la construcció en una parròquia que en els darrers anys no havia tingut obres rellevants al nucli urbà després dels pisos de l’Era del Vermell, al carrer de les Escoles i dels dos edificis que estan a punt de sortir al mercat situats al costat de l’edifici administratiu del comú. Un a les antigues botigues Josa i l’altre que ocupa una vella oficina de Crèdit Andorrà, a l’avinguda Verge de Canòlich. També hi ha una construcció al carrer Enric Marfany. El gran projecte, però, és de la urbanització al terreny que va ocupar la darrera Fira del Vehicle d’Ocasió i que podia haver entrat abans de la moratòria.

WhatsApp Image 2022 09 29 at 21.44.53
Construcció d'un conjunt residencial a la carretera de Nagol.

 

 

Comentaris (20)

Trending