La construcció, principal font de recaptació a Escaldes el 2020

El consell de comú ha aprovat l’execució pressupostària del 2020, amb un superàvit de 8,9 milions d’euros i 3,7 milions provinents dels impostos vinculats a les obres fetes a la parròquia

Dues de les torres en construcció al Clot d'Emprivat.
Dues de les torres en construcció al Clot d'Emprivat. Toni Solanelles

El consell de comú d’Escaldes-Engordnay ha aprovat l’execució pressupostària del 2020. Concretament, ho ha fet amb un superàvit de 8,9 milions d’euros i un pressupost final de 32,3 milions. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, ha indicat que “som la parròquia amb l’endeutament més baix d’Andorra”, amb 11 milions. Tot i això, la xifra que més ha destacat en la recaptació de l’any passat ha sigut la referida a la construcció, que ha aportat 3,7 milions.

Dolsa ha volgut destacar que, aquests ingressos són “puntuals i no recurrents”, i que estan vinculats directament a les transaccions immobiliàries portades a terme a la parròquia durant el 2020. La xifra de la recaptació per les obres ha passat d’1,9 milions el 2019 a doblar-la pràcticament. La consellera demòcrata, Núria Barquín, ha indicat que “la situació del comú és impecable”, però que, en gran part, es deu a la bona gestió de les finances en mandats anteriors.

La cònsol major, Rosa Gili, ha fet referència durant la sessió a una reunió que s’hauria portat a terme amb els propietaris dels terrenys on el comú té pensat col·locar un aparcament comunal, a la carretera de l’Obac. “Hi ha una gran necessitat en aquella zona i és molt important per al projecte Caldes”, ha afirmat Gili. Així i tot, ha explicat que s’han de revisar una sèrie de canvis i ja han emplaçat una nova data per a una trobada. L’oposició, per la seva banda, ha traslladat la seva desconfiança en què el projecte finalment es porti endavant.

A la mateixa sessió de comú, s’ha aprovat el pressupost per a les llums de Nadal d’aquest any, tot i que sembla una mica aviat. Però, la cònsol ha assegurat que no es tracta d’una qüestió menor, i més tenint en compte la partida pressupostaria que suposarà. Concretament, es destinaran 173.906 euros per a la col·locació de l’enllumenat. La contractació de l’empresa Novelec s’ha portat a terme mitjançat concurs, tot i que no és la primera vegada que es treballa amb ells, i la cònsol ha assegurat que és “’únicament d’un any”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending