La construcció del Bici Lab ha costat 150.000 euros més del previst

Tot i que el museu ja està acabat i inaugurat, s’han fet canvis durant el procés que han suposat un sobrecost pel que fa a l’obra civil, que ha pujat fins als 907.000 euros

El museu de la bici el dia de la inauguració.
El museu de la bici el dia de la inauguració. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

El Bici Lab es va estrenar unes setmanes enrere, però el comú ha aprovat aquest dijous un crèdit extraordinari per a la seva construcció. Es tracta de modificacions que no s’han de fer, sinó que s’han anat fent durant el procés i que suposen un sobrecost de 150.000 euros. La diferència és plenament per l’obra civil, i es correspon amb una ampliació de metres per una distribució diferent al previst inicialment, i que ascendeix el total fins als 907.000 euros.

La informació s’ha facilitat durant la sessió de consell de comú gràcies a una demanda presentada pels consellers de la minoria a través d’una carta. L’obra del Bici Lab s’ha dividit en dues parts, una d’elles corresponent a l’obra civil i l’altra a la part tecnològica i museística. La cònsol major, Conxita Marsol, ha assenyalat que hi havia alguns espais que s’havien previst i que finalment s’ha considerat que es podien formular diferent. Concretament, un magatzem que finalment no ha calgut. Aquestes modificacions, entre altres, han costat 150.000 euros més del previst que s’han aprovat mitjançant un crèdit extraordinari.

Entre els imprevistos i modificacions s’ha destacat l’aprofitament d’un espai que, en un inici, estava previst com a magatzem i que, finalment, ha format part de la sala d’exposició. A més, Marsol ha destacat la detecció de tres murs de càrrega que en un inici s’havia previst enderrocar. Per tant, en no poder-se fer, es va haver de modificar l’espai on es trobaven. “Això ha fet que s’hagin hagut de modificar les il·luminacions i s’han fet unes plataformes més grans, i aquesta és la diferència”, ha explicat la cònsol. En total, 149.000 euros que se sumen a la quantia ja destinada i acaben fent més de 2 milions d’euros.

Des de la minoria, la consellera Dolors Carmona ha qüestionat que “considerem preocupant que, si hi ha una direcció d’obra, uns tècnics i una empresa, com no s’ha fet bé des d’un inici?”. Per tant, es demana que s’analitzi aquest sobrecost i que es valori demanar que se’n facin càrrec d’una part o de la totalitat d’aquesta despesa suplementària. “És diner públic i hem de ser molt curosos, s’entén que un accident pot passar, però aquest cas no ha estat ben bé això, sinó una omissió de controlar el recinte”, ha explicat Carmona.

D’altra banda, el també conseller de PS + Independents, Sergi González, ha explicat que la carta que s’ha entrat a la sessió de consell ha estat perquè molts ciutadans havien demanat el cost total del projecte. “Hem perdut un edifici, un lloc molt important per la parròquia, i ho hem destinat a un museu que ja ens ha costat 2 milions d’euros i que al 2023 tindrà despeses de personal”, ha assenyalat González.

Comentaris (6)

Trending