Consternació a Encamp per la mort de l’excomerciant Josep Ruiz

El padrí, un dels empresaris clau de la parròquia a finals del segle passat, tenia 90 anys i el funeral tindrà lloc aquest dimarts a l’església de Santa Eulàlia

Josep Ruiz, durant l'homenatge rebut ara fa uns anys.
Josep Ruiz, durant l'homenatge rebut ara fa uns anys. COMU ENCAMP

Popularment, tant a Encamp com al Pas, se’l coneixia com ‘el Ruiz’. Va ser un dels empresaris pioners del teixit comercial de la parròquia durant els anys 70, 80 i 90, impulsant l’obertura de supermercats que van ser molt conegut en aquella època. Per així, la notícia de la defunció de Josep Ruiz Bonilla ha causat un important impacte al poble. Ha mort als 90 anys d’edat.

Natural de Diezma, un municipi de la província de Granada, es va traslladar al Principat -país del qual havia sentit a parlar gràcies a Ràdio Andorra, com explicava ara fa uns anys durant un homenatge que li va tributar el comú i la comissió de Festes- a inicis dels 70. Casualitat, o no, va iniciar la seva activitat empresarial a la parròquia on tenia la seu la històrica emissora.

Inicialment, va obrir el supermercat Ruiz. I la seva activitat va continuar durant molts anys a la parròquia, on a la dècada dels noranta va obrir diversos negocis més, com ara una altre supermercat, el Bonilla. També va impulsar Fruites Ruiz, especialitzada en venda al major, una ferreteria i un restaurant self service a les pistes de Grau Roig. Per tant, va ser un dels empresaris més destacats de la parròquia en aquella època.

Ha estat la seva filla, Ingrid Ruiz, qui ha confirmat en un emotiu missatge a xarxes socials l’òbit. ‘El Ruiz’ tenia 90 anys i la cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dimarts, a partir de les quatre de la tarda, a l’església de Santa Eulàlia.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending