Els comuns volen iniciar la recollida selectiva orgànica amb els grans productors a la tardor

Els cònsols acorden fer un concurs conjunt per a una primera fase amb la idea que més endavant es generalitzi aquest sistema per a tota la població

Residus orgànics.
Residus orgànics.

Els comuns han posat fil a l’agulla perquè en els propers mesos es pugui iniciar la recollida selectiva dels residus orgànics. De moment, els cònsols de les set parròquies han encarregat l’elaboració del plec de bases que ha de permetre impulsar un concurs conjunt per a tot el país. Cap a la tardor, es confia poder començar la iniciativa amb els grans productors per, ja en una segona fase, anant-la generalitzant a la resta de la població.

L’acord s’ha pres a la reunió de cònsols celebrada aquest matí a la Massana. La mandatària d’aquesta parròquia, Olga Molné, ha volgut deixar clar que “els comuns tenim el compromís d’impulsar aquesta recollida selectiva i de complir els resultats que s’han marcat”. La idea és fer-ho de forma conjunta i es tiraria endavant un concurs per seleccionar l’empresa responsable de fer aquesta recollida.

Inicialment, seria amb la participació únicament els grans productors. “Cap a la tardor”, ha indicat Molné, es començaria amb ells. Per identificar-los, s’ha pactat també demanar ajuda a Govern, per definir quins són aquests establiments que haurien de participar en la primera fase de l’impuls de la recollida selectiva de la matèria orgànica.

Posteriorment, tot i que sense donar una data concreta, s’hauria d’anar ampliant a la resta de la ciutadania i, per tant, a un nivell “més domèstic”. De fet, s’entén que el treball fet durant la primera fase ha de permetre “adaptar el sistema” per a la recollida real.  

 JOCS PER A PADRINS

La reunió també ha servit per fixar la data de la recuperació dels jocs esportius per a la gent gran. L’esdeveniment, que es recupera després de la pandèmia, tindrà lloc el 17 i 18 de juny. Es farà entre Canillo i Encamp. “És bo tornar a aquesta normalitat. Són importants per a la gent gran; els agrada, els motiva i es preparen molt”, ha destacat Marsol.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending