Els comuns defensen que ja han adoptat mesures d’estalvi energètic

Andorra la Vella, Sant Julià i Escaldes recorden que ja han aplicat actuacions com canviar l’enllumenat per disminuir el consum, però es mostren oberts a tancar amb Govern més accions per “responsabilitat i necessitat del país”

Majoral, Marsol i Gili, signant un conveni amb Calvó.
Majoral, Marsol i Gili, signant un conveni amb Calvó. G. P.

Els comuns es mostren oberts a aplicar mesures d’estalvi energètic. De fet, asseguren que ja fa temps que han adoptat actuacions en aquest sentit. Per això, la disposició és màxima. Com han assegurat els cònsols d’Andorra la Vella, Sant Julià i Escaldes, no hi ha altra sortida: “és una qüestió de responsabilitat”.

La mandatària de la capital, Conxita Marsol, ho ha deixat clar. “Hi col·laborarem. Només faltaria”, ha afirmat. Així, ha recordat que “ja fa dies que prenen mesures”. Un exemple és el fet que “tot l’enllumenat de la parròquia ja és LED per disminuir el consum”. A banda, també “hem limitat l’aire condicionat i ho farem també amb la calefacció de cara a l’hivern”.

Moles i Calvó, amb el director d'Ensisa, David Hidalgo.

Relacionat

Govern lliga els futurs increments de les tarifes elèctriques a l’èxit del pla d’estalvi

En un sentit similar s’ha expressat el cònsol lauredià. “Ja fa dies que fem actuacions, com la substitució d’enllumenat o la reducció de la intensitat del 100% al 30%. També hem apagat alguns fanals si és possible”, ha explicat. A banda, la corporació elaborarà “normes internes” pels treballadors. Per exemple, “quedarà clar que qui marxi del despatx ha d’apagar la llum”.

A Escaldes també es defensa que la voluntat de reduir el consum energètic ja existeix, emmarcat, ha apuntat Rosa Gili, en “la lluita contra el canvi climàtic”. Entre altres aspectes, està en marxa un estudi per analitzar el potencial d’aprofitament de l’aigua termal.

Per això, tots tres comuns tenen clar que han d’anar de bracet a l’hora d’abordar el pla d’estalvi que vol impulsar Govern. “Tenim una responsabilitat conjunta. La qüestió de l’energia ens afecta a tots i no podem anar sols”, ha apuntat la cònsol escaldenca. Per la seva banda, Marsol ha indicat que “ho analitzarem i prendrem les mesures que calgui; Andorra la Vella hi serà”. Majoral, des de Sant Julià, ha apuntat que “ho afrontem des d’una estricta necessitat del país”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending