El comú de Sant Julià destinarà 100.000 euros a la reforma del pujador dels Fontanals del Pui

El cònsol major Josep Majoral explica durant la reunió de poble que la remodelació es fa per motius de seguretat i per facilitar el pas dels vianants

Comentaris

El cònsol Josep Majoral i el conseller d'Urbanisme i Cadastre, Carles Pereira durant la presentació.
El cònsol Josep Majoral i el conseller d'Urbanisme i Cadastre, Carles Pereira durant la presentació. B.N.

El comú de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral destinarà uns 100 mil euros als treballs de reforma del pujador dels Fontanals del Pui, a la carretera de Fontaneda. Durant la reunió de poble d'aquest dimarts a l'Auditori Rocafort ha explicat que la remodelació es fa per motius de seguretat i per facilitar el pas dels vianants. Les obres no es van poder efectuar durant l'anterior mandat comunal per motius de pressupost i ara el projecte s'ha reprès i s'ha millorat.

El pròxim pas és fer el concurs públic, la licitació i l'adjudicació perquè les obres puguin començar a principis d'any. Afectaran de manera parcial els veïns de l'edifici del Solà que hauran a casa seva per la part de dalt de la carretera de Fontaneda, just davant de l'hotel Sol-Park. "Esperem que les afectacions no durin massa però demanem paciència", ha dit el cònsol. 

La remodelació impedirà que els vehicles s'aparquin en el pujador i que ho hagi de fer en el pàrquing del Solà, a una desena de metres. "El pujador no era un lloc per a aparcar però hi havia gent que deixava el vehicle allà i impedia el pas de persones que anaven amb un carret de la compra", ha explicat. El mal estat de la superfície i el pendent havien provocat diverses caigudes. Ara es canviarà el paviment i es prohibirà l'aparcament.

Pel que fa a la circulació, la zona serà només de pujada en sentit nord i els vehicles hauran de passar al costat de l'hotel Sol-Park i baixar per la carretera de Fontaneda. Actualment es pot circular de pujada i de baixada amb els inconvenients que això suposa.  La construcció de la rotonda de Fontaneda amb el nou vial havia convertit la sortida en perillosa, per la poca visibilitat i per l'estacionament del Bus Exprés al costat mateix del pujador.

 

Comentaris (1)

Trending