El comú de Sant Julià avala els cònsols per adherir-se a la resta de comuns per les transferències

La corporació laurediana i la de la Massana són les primers que legitimen els seus màxims representants per sumar-se la decisió que s'adopti en relació al pagament dels 7,5 milions de Govern

Comentaris

Una anterior reunió de cònsols.
Una anterior reunió de cònsols. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha legitimitat els cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina per adherir-se a la decisió que s'adopti a la reunió de cònsols en relació al pagament dels 7,5 milions d'euros de les transferències de Govern del 2017. L'altre comú que també ho ha fet és el de la Massana.

Majoral ha dit aquest dimarts que "fins ara tots els comuns hem anat en sintonia i ara no ha de ser una excepció" amb la qual cosa s'obre la porta a portar el tema de les transferències a la Justícia. En el recurs administratiu que van presentar els comuns a Govern hi havia dues demandes. D’una banda, una reclamació de 7,6 milions d’euros  corresponent al càlcul que fan de les transferències a partir dels ingressos de l’Estat “liquidats”.

En el cas que el Govern no acceptés aquesta reclamació, els comuns demanaven 1,8 milions d’euros corresponents al resultat de calcular les transferències sobre els ingressos cobrats en comptes dels liquidats, però sense descomptar els ingressos per dues taxes (Impost de Transmissions Patrimonials i vehicles) que ja es distribueixen prèviament entre l'executiu i els comuns.

La resposta de Govern a la demanda va arribar el dimecres passat i el ministre de Finances, Eric Jover va defensar la decisió de no pagar. Sosté que no té cap deute, i argumenta que la decisió està avalada i compartida per la Intervenció General, el Tribunal de Comptes i el Consell General. 

Comentaris

Trending