El comú de la Massana destina 900.000 euros en la compra d’un terreny per aparcament a Arinsal

L’encariment dels materials de construcció obliga la corporació a aprovar suplements de crèdit per a diverses obres

Comentaris

Una imatge d'arxiu de la carretera d'Arinsal.
Una imatge d'arxiu de la carretera d'Arinsal. ARXIU

El comú de la Massana ha aprovat durant la sessió de consell d’aquest dijous la compra d’un terreny d’aparcament a Arinsal per 900.000 euros i la licitació de les obres de la primera fase d’adequació del parc de Santa Caterina. L’encariment dels materials de construcció ha obligat la corporació a aprovar suplements de crèdit per a diverses obres

La cònsol major, Olga Molné ha explicat que hi havia una necessitat de comprar el terreny d'Arinsal d'uns 900 metres quadrats per dos motius: els problemes d'aparcament que hi ha a la zona i la possibilitat que la propietat del terreny hi volgués edificar. El terreny està al Mas de Ribafeta i tindrà una capacitat de 30 vehicles. "És una zona amb diversos negocis i un restaurant i costa aparcar", ha dit Molné. La carretera estreta impossibilita que hi pugui haver una zona verda o blava.  L'espai, que funcionarà amb barrera, disposarà també d'una zona per a residents.

En el capítol d'obres es licitaran les del parc de Santa Caterina. Es tracta d’un projecte integral, que es farà en dues fases. “L’objectiu és disposar de dos espais a l’aire lliure clarament diferenciats: el Prat Gran, per als infants i Santa Caterina per als joves, a partir més o menys de dotze anys. Considerem que és important que cadascú tingui el seu espai ja que les necessitats i gustos són diferents”, ha explicat el conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet, que ha afegit que el projecte s’ha realitzat tenint en compte les opinions expressades pels joves a través d’una enquesta. Per tant, “és un projecte que tirem endavant amb la seva complicitat”. Es preveu que les obres puguin començar al setembre. S’ha donat llum verda al suplement de crèdit de 711.000 euros per poder disposar de la partida necessària per portar a terme les obres i també a la convocatòria per a la seva licitació

Un altre dels punts destacats ha estat el suplement de crèdit per fer front a la segona fase d’eixample de la carretera de Sispony i de la reforma de la plaça de l’Església, incloses en el Pla d’Amabilització i Pacificació de la Massana. “Durant l’obertura de plecs vam comprovar que hi havia un increment del preu de les obres al voltant d’un 40 % a causa de l’encariment dels materials i per això hem hagut d’aprovar un suplement de crèdit de 450 mil euros per poder-les realitzar”, ha explicat la cònsol menor, Eva Sansa. Les dues obres ja han estan estat adjudicades i per tant els treballs començaran en breu.

En el cas de la plaça de l’Església, cal una renovació del paviment, força malmès. Pel que fa a la segona fase de la carretera de Sispony, es tracta de donar continuïtat al projecte engegat l’any passat per connectar a peu Sispony amb el centre de la Massana. Justament, el comú treballa en la connexió dels diferents pobles. Per això ambé s’han aprovat dos convenis de cessió urbanística anticipada amb la finalitat de portar a terme la construcció de part de les voreres entre Erts i Arinsal, unes obres que aniran a càrrec del Govern.

Durant la sessió s’ha aprovat el quart Pla Rector del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa pel període 2022-2026, en el qual es defineix la normativa de protecció del parc, la regulació dels usos i les activitats en el seu àmbit, i la zonificació del territori entre d’altres.

També s’ha aprovat un suplement de crèdit de 24.784 euros per a les activitats que s’organitzen a la parròquia com ara la Serenalla Market, Contradans o Gastronomia Sostenible. Altres suplements de crèdit per parcs i jardins, clubs esportius de la parròquia, compra de càmeres i material per als agents de circulació.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending