El comú de la Massana creu que els tres milions aportats a EMAP cobriran les despeses fins a l'abril

La corporació no descarta realitzar noves injeccions econòmiques al domini esquiable en funció de l'evolució de la pandèmia

Comentaris

Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa.
Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa. Comu de la Massana

El comú de la Massana ha aprovat aquest dimecres en la seva sessió de consell el pagament de tres milions d'euros a EMAP, la societat que gestiona el domini esquiable de Vallnord - Pal Arinsal. En principi, i segons ha afirmat el conseller de finances, Jordi Areny,  "aquests diners han de servir per cobrir les despeses fins al mes d'abril". 

A finals de desembre, el comú ja va aprovar la partida d’1.500.000 euros en concepte d’inversió a l’estació, ja que EMAP no hi podia fer front per la manca de turistes. La cònsol major, Olga Molné ha dit, durant la sessió, que l'afluència de residents a l'estació és insuficient per a fer front a la xifra de negoci. No es descarta fer noves aportacions en funció de l'evolució de la pandèmia. La corporació confia en la repetició d'un escenari com el de l'any passat quan un descens en la propagació del coronavirus va permetre dur a terme una bona temporada d'estiu.

Molné ha comentat que "cal prendre decisions en funció de l'evolució de la pandèmia" i ha avaluat les pèrdues de l'estació en una forquilla que va dels cinc als 10 milions "però que ara mateix se'ns fa molt díficil concretar", i ha reconegut que "amb els ingressos actuals no n'hi ha prou". Ha afegit que sempre segueixen les directrius de Govern i Ski Andorra.

Durant la sessió s'ha aprovat una modificació del decret de regulació de dades personals de la corporació, per tal de garantir la privacitat de les dades dels treballadors amb relació al monitoratge que es fa als vehicles comunals amb el sistema de geolocalització GPS, així com el concurs per efectuar millores en quatre berenadors. Com ha exposat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, la temporada passada es van fer intervencions a tres berenadors i enguany es continuaran els treballs amb quatre berenadors més -Font del Besurt, Sispony, la Font del Mallol, Beixalís- i també la Font del Morro, a Anyós.

Els treballs consistiran en refer la zona de bancs i taules i també les graelles, adequant el sistema de les barbacoes a les característiques específiques en matèria de risc d’incendi. Gueimonde ha afirmat que en el darrer any s’ha notat un increment dels usuaris dels berenadors, segurament arran de la pandèmia.També s'ha aprovat el pressupost per al lloguer de terrenys d'aparcament i de parcs infantils com els del Prat Gran, Santa Caterina o L'Aldosa.

La finalitat del decret de regulació de dades personals és realitzar una gestió eficient del personal i dels vehicles del comú els quals també permeten minimitzar la despesa i l’emissió de CO2 a l’atmosfera; efectuar un control respecte a les normes d’utilització dels vehicles. Els dispositius es desconnecten quan s’estacionen els vehicles un cop finalitzada la jornada
laboral. Les dades obtingudes són respecte al posicionament i rutes que realitza el vehicle, així com la velocitat a la qual circula. En el vehicle hi constarà la comunicació clara que el vehicle té un dispositiu de geolocalització.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending