El comú d’Encamp vol iniciar al juny la primera fase de la reforma del carrer Sant Jordi del Pas

La cònsol major, Laura Mas, garanteix als comerciants i propietaris de la zona que s’ha fet tot l’esforç necessari per garantir que l’afectació a botigues i empreses sigui mínima

Recreació de com quedarà el carrer Sant Jordi un cop acabin les obres.
Recreació de com quedarà el carrer Sant Jordi un cop acabin les obres. COMÚ D'ENCAMP

El comú d’Encamp adjudicarà en poques setmanes una de les actuacions més ambicioses previstes al pressupost del 2021: la reforma del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa. Les obres començaran al juny, si no es torça res, i aquest any es farà la primera fase. Ja a partir de la primavera del 2022, s’enllestirien les altres dues. Justament, els treballs es faran a trams per mirar de minimitzar el màxim possible l’afectació sobre els comerços i establiments ubicats a la via.

Així ho ha explicat la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, i el conseller d’Obres Públiques, Joan Marc Pifarré, durant la reunió informativa celebrada al centre esportiu del Pas i que tenia com a objectiu intentar resoldre els dubtes sobre les obres que poden tenir els propietaris dels immobles del carrer així com els comerciants que hi tenen el seu negoci. Es tracta d’una actuació ambiciosa, que seguirà les línies mestres de la remodelació que ja es va fer al carrer Major.

Un dels trams de l'avinguda Sant Jordi sobre els quals caldrà actuar.

Relacionat

Dos anys d’obres per reformar el carrer Sant Jordi del Pas de la Casa

Les obres afectaran el tram comprés entre els encreuaments amb el carrer de les Pistes, al costat de l’Hiper Pas, i el de les Abelletes, on hi ha les dependències comunals. El projecte inclou unes voravies més àmplies que, segons Mas, ajudaran “a fomentar encara més l’eix comercial”. També es reconstruirà l’antiga caseta d’informació turística a la zona alta. Es tracta, ha recordat Mas, d’un punt estratègic, ja que “és una altra entrada al Pas”.

El projecte preveu voravies més àmplies i reconstruir la caseta turística a la cruïlla amb el carrer de les Pistes

A aquesta zona també es conservarà un espai per a l’estacionament de busos. A banda, aprofitant les obres es podran retirar els fanals que encara pengen de molts edificis. En global, s’estima que el cost del projecte ascendirà a 1,7 milions d’euros. Els assumirà de forma íntegra el comú, sense el sistema de contribucions especials aplicat en anteriors mandats. “És una inversió pública”, ha remarcat el cònsol menor, Joan Miquel Rascagneres.

El comú preveu convocar a mitjans de maig una sessió extraordinària per adjudicar els treballs. Es vol que comencin el juny i “si pot ser, abans”. S’allargaran uns setze mesos, tot i que durant la temporada d’hivern hi haurà una aturada. Fins llavors, es farà la primera de les tres fases previstes, actuant en els dos extrems del carrer. A partir de l’abril de l’any vinent, es faran les altres dues. El 22 d’octubre del 2022 han d’estar acabades.

Un instant de la reunió per explicar el projecte a comerciants i propietaris.
Un instant de la reunió per explicar el projecte a comerciants i propietaris.

S’ha decidit aquest sistema per “evitar afectacions” i talls de trànsit, ha comentat Mas. “També planificarem amb els comerciants i empresaris com es podrà entrar als seus establiments”, ha explicat. En aquest sentit, ha deixat clar que “hem de garantir que tothom hi pugui accedir en tot moment”.

Un cop estigui completat aquest projecte, la següent gran actuació prevista al Pas de la Casa serà la reforma de l’avinguda d’Encamp. Mas ha posat en relleu que no era possible impulsar els dos projectes a la vegada per la forta afectació que tindria al poble. Sobre la reunió, la cònsol major ha assegurat que “sortim satisfets”, ja que “no hi ha cap punt que s’hagi qüestionat de les obres”. A la vegada, ha deixat clar que “volem que aquesta part del poble es promocioni i sigui un altre punt neuràlgic del Pas de la Casa”.

Recreació de com quedarà la part propera al carrer de les Pistes.
Recreació de com quedarà la part propera al carrer de les Pistes.

Comentaris

Trending