Dos anys d’obres per reformar el carrer Sant Jordi del Pas de la Casa

El comú estima un cost d’1,7 milions d’euros i preveu parlar amb veïns i comerciants per veure com es poden minimitzar les afectacions dels treballs, que s’aturaran durant els mesos d’hivern

Un dels trams de l'avinguda Sant Jordi sobre els quals caldrà actuar.
Un dels trams de l'avinguda Sant Jordi sobre els quals caldrà actuar. Google Maps

El comú d’Encamp impulsarà aquest any la remodelació del carrer Sant Jordi, al Pas de la Casa. La reforma preveu una important millora de la via, amb voreres més àmplies i nou mobiliari urbà. Les obres han de començar abans de l’estiu i s’allargaran fins a l’any vinent, amb una aturada durant la temporada d’hivern. La inversió prevista volta els 1,7 milions d’euros.

La corporació ha convocat el concurs que ha de permetre reformar el tram pendent de l’avinguda pascasenca. En concret, s’actuarà entre les cruïlles amb el carrer de les Pistes i el de les Abelletes. D’aquesta forma, es continua amb el pla d’embelliment previst, segons ha apuntat la cònsol major de la parròquia, Laura Mas.

El projecte inclou l’ampliació de les voreres, emprant per una banda asfalt i també posant franges de graniti també es preveu renovar tot el mobiliari urbà així com els elements d’enllumenat 

El projecte inclou l’ampliació de les voreres, emprant per una banda asfalt i també posant franges de granit. També es preveu renovar tot el mobiliari urbà així com els elements d’enllumenat, entre altres coses substituint el que actualment existeix i que està penjat d’algunes de les façanes. A banda també es posarà una xarxa de calor per ajudar a la desfeta de la neu.

El concurs s’ha publicat ja al BOPA amb la voluntat de poder adjudicar-lo en les pròximes setmanes. En tot cas, abans de l’estiu, perquè es vol avançar al màxim possible abans de l’aturada obligada per la temporada d’hivern. De fet, el plec de bases del projecte preveu una durada de setze mesos pel que fa a les obres, però també una interrupció de cinc mesos preveient la dificultat de realitzar-les per la climatologia a la localitat. Per tant, tot no estarà enllestit fins ben avançat el 2022.

Es tracta d’un dels projectes més potents pel que fa a inversió que el comú d’Encamp engegarà aquest any. El cost estimat ascendeix a 1,7 milions d’euros, a l’espera de quin sigui l’import definitiu de l’adjudicació.

El comú és conscient que es tracta d’unes obres d’envergadura i que, per tant, poden suposar molèsties importants. Per això, “els pròxims dies volem tenir una reunió amb veïns i comerciants per ensenyar-los el projecte i conversar amb ells per marcar el calendari d’execució i minimitzar les afectacions”.

Comentaris

Trending