Polèmica per la prohibició del comú d'Encamp d'exposar mercaderia al carrer

Els comerciants mostren la seva sorpresa perquè en la reunió de presentació del pla de xoc es va dir el contrari mentre que la corporació diu que ja es va avisar

Un carrer del Pas de la Casa.
Un carrer del Pas de la Casa. Altaveu

El comú d'Encamp prohibeix als establiments comercials exposar els seus productes al carrer quan obrin el dilluns vinent, segons l'avís publicat aquest dimecres al BOPA. La mesura s'ha adoptat per respectar les normes d’aforament que s’estableixen pels establiments i mantenir la distància de seguretat d’entre 1 i 2 metres amb altres persones i amb el personal de l’establiment. I per evitar aglomeracions, tant a l’interior com a l’exterior.

La decisió no ha estat exempta de polèmica perquè a la reunió amb els comerciants per a presentar el pla de xoc es va dir que el comú permetria l'exposició de productes al carrer. De fet en el document i en el punt 5.1 s'especifica que es preveu "una obertura sense cost de l'espai públic" mentre que en el punt 6 s'anuncia que els comerciants podran disposar de 'pop up stores' per exposar i vendre els seus productes "en llocs diferents del seu propi local, sempre a criteri tècnic i prèvia sol·licitud que es resoldrà en un màxim de tres dies".

L'avís del comú encampadà ha provocat estupefacció entre els assistents a la reunió. Un d'ells ha assegurat que "és tot el contrari del que es va dir a la reunió". Un altre dels assistents assegura que "les mesures del pla de xoc s'han de perfilar i madurar" i afegeix que "exposar mercaderia al carrer no ha de suposar un problema mentre no s'ocupi la vorera". Segons el comú, en la reunió del passat divendres amb els representants de les associacions empresarials ja es va esmentar que es prendria aquesta mesura, i que seria de caràcter temporal, ja que la voluntat del comú és la de poder utilitzar l’espai públic com a element de dinamització comercial, però s’ha de fer amb les mesures i garanties de seguretat i d’acord amb l’evolució de l’emergència sanitària.

Ara, des de la corporació assegura que la mesura és provisional i que es pot modificar en funció de l'evolució de la crisi sanitària. La prohibició afecta sobretot els comerciants del Pas de la Casa que exposen la mercaderia a l'entrada dels seus establiments. Si no es compleix la normativa la sanció és de 319 euros.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending