El comú confirma que les activitats turístiques d’estiu al Pas començaran el 14 de juliol

El conseller de Turisme i Dinamització d’Encamp, Nino Marot, avança que Saetde obrirà el telecabina dels Pioners, posant fi als dubtes generats entre els empresaris del poble arran d’una reunió del consell econòmic i social on un representant de la societat va dir que no es posaria en marxa

Marot ha estat l'encarregat de presentar les activitats d'estiu al Funicamp.
Marot ha estat l'encarregat de presentar les activitats d'estiu al Funicamp. G. P.

Les activitats d’estiu al Pas de la Casa s’iniciaran el 14 de juliol amb l’obertura del telecabina dels Pioners. Així ho ha confirmat el conseller de Turisme i Dinamització Econòmica d’Encamp, Nino Marot. D’aquesta forma, s’esvaeix definitivament el dubte que planava després que un representant de Saetde indiqués en una reunió del consell econòmic i social de la població que la intenció inicial era deixar tancades les instal·lacions. El que es posa en marxa ja -tot just aquest dissabte- és el Funicamp, amb l’objectiu de superar els 15.000 visitants de l’any passat.

“Hi haurà obertura del telecabina dels Pioners i activitats a les Abelletes”, ha assegurat el conseller, tot avançant la voluntat d’iniciar temporada coincidint amb la festa nacional francesa. Marot ha volgut treure ferro a la polèmica generada pels comentaris d’un representant de Saetde davant comerciants i empresaris del Pas. Es va generar molta alarma, ja que es temia que sense res en marxa durant l’estiu gairebé no tindrien turistes.

“El que compta és que no es tancarà. No li hem de donar més importància”, ha apuntat el responsable de Turisme i Dinamització del comú Encamp. L’únic que està ara mateix en dubte és què passarà amb el ‘tubbing’. El tobogan que va funcionar a l’hivern ho havia de fer també aquests mesos, però cal fer adaptacions de seguretat per fer-lo servir amb aigua i no està clar que s’hi arribi a temps.

El telecadira de les Abelletes.

Relacionat

Grandvalira assegura ara que hi haurà activitats d’estiu al Pas de la Casa

Marot ha fet aquest anunci sobre les activitats al Pas, justament, l’acte de presentació de la temporada d’estiu al Funicamp, que s’encetarà a partir d’aquest dissabte. Es recuperen propostes que ja han tingut bona acollida en anys anteriors com ara la pesca sent mort als estanys de la zona de Pessons o les visites guiades als orris.

També es potencia els circuits de bicicletes. Si el 2020 només hi havia sis recorreguts, ara l’oferta es molt més àmplia i variada i permet arribar fins a la zona de Canillo i, també, al Pas. A banda, es potenciarà l’ús de vehicles elèctrics amb la instal·lació de diferents punts de càrrega.

La temporada del Funicamp viurà el seu tret de sortida aquest dissabte. S’allargarà fins a l’11 de setembre. S’espera que fins a l’11 de setembre es puguin superar els 15.000 visitants de l’any passat. “Per la informació que tenim, hi ha molt bones expectatives”, ha assegurat Marot, tot destacant la importància que, des del comú, es dona a activar aquest atractiu turístic els mesos d’estiu per generar arribada de visitants al poble.

Comentaris

Trending