El comú de Canillo entona el ‘mea culpa’ pels paranys de Ransol

El cònsol major assegura que “podíem haver estat més permissius” i garanteix que “acceptarem els plecs de descàrrec dels vehicles afectats i retornarem els diners de les multes”

Cotxes amb parany a tocar l'església de Sant Jaume.
Cotxes amb parany a tocar l'església de Sant Jaume.

La polèmica pels paranys posats a vehicles que seguien el Tour Auto i que estaven estacionats en una zona blava de Ransol ha estat tan sonada -i la pressió que hi ha hagut des de l’entorn d’aquest esdeveniment tan forta- que tot plegat ha portat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, a fer marxa enrere. Admetre l’error, demanar disculpes i assegurar que tornaran els diners de les multes. Això sí, si hi ha plec de descàrrec. I atès que la majoria dels sancionats segurament ja han deixat el país després d’abonar els cent euros de la multa…

L’afer ha evidenciat l’abús amb què fa mesos actua el comú de Canillo, enmig d’un malestar de diferents ciutadans del país que són sancionats o que, tot sovint, també es troben amb el cep incrustat en una de les rodes. Fa temps que hi ha malestar ciutadà per la política reguladora de l’estacionament a la parròquia. Per les diferències que sovint es fan sota directrius polítiques. Tot plegat causa un enuig ciutadà evident i un neguit i mal ambient en el sí del servei de circulació de Canillo. De fet, fonts d’aquest servei han assegurat que de ben segur si l’agent que treballava la nit dels cotxes del Tour Auto no hagués posat els paranys, potser se l’hauria expedientat per deixadesa de funcions.

Cotxes amb ceps a Ransol.

Relacionat

Cotxes del Tour Auto immobilitzats amb ceps a Ransol

A Ransol, la situació s’ha agreujat molt des que s’ha posat en marxa el pàrquing vertical. En gran part, totes les accions giren al tomb d’omplir aquell espai i, per tant, de recaptar. A través de les xarxes socials, Camp ha recordat que “la zona blava és només per a abonats”, a Ransol i de nit, ateses “les poques places disponibles” i que “els turistes poden aparcar al pàrquing vertical”. Amb tot, el cònsol, a través d’una piulada a Twitter, recorda que “estem en temporada baixa i podíem haver estat més permissius”.

“Des del comú de Canillo ens excusem prop de l’organització per la mala imatge que haguem pogut causar a un esdeveniment que ha tingut una gran acollida al país”

Sense voler buscar excuses, assegura, exposa que “si haguéssim sabut amb antelació la presència d’aquests vehicles, els hauríem pogut reservar unes places al pàrquing vertical com vam fer amb vehicles d’equips nacionals que s’allotjaven a Ransol durant les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí”. A partir d’aquí, Camp anuncia que ‘perdonaran’ les multes, tornaran els diners i lamenta la situació. Sense cap mena de dubte, des d’Andorra Turisme, l’agència que va dirigir essent ministre de Turisme, li deuen haver tibat les orelles.

Explica el cònsol que “acceptarem els plecs de descàrrec” -que falta veure si es presenten vist que segurament la majoria de propietaris dels vehicles sancionats ja deuen haver abandonat el país- i “els retornarem els diners de les multes”. Finalment anuncia que “des del comú de Canillo ens excusem prop de l’organització per la mala imatge que haguem pogut causar a un esdeveniment que ha tingut una gran acollida al país”.

 

Etiquetes

Comentaris (29)

Trending