El comú assegura que si el projecte d’Arinsal “està dins la legalitat serà complicat aturar-lo”

Les cònsols de la parròquia han comparegut per tal d’explicar-se i donar resposta als neguits que han sorgit des de la Plataforma Estimem Arinsal pel complex urbanístic que es vol situar a tocar del telecabina

Les cònsols de la Massana donant explicacions sobre el projecte d'Arinsal.
Les cònsols de la Massana donant explicacions sobre el projecte d'Arinsal.

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, i la cònsol menor, Eva Sansa, han comparegut aquesta tarda per donar les explicacions sobre el neguit mostrat per la Plataforma Estimem Arinsal pel projecte d’un complex urbanístic a tocar del telecabina. Molné ha deixat clar que, de moment, l’únic que ha presentat el promotor és el pla parcial i que en dues o tres setmanes donaran resposta a les al·legacions presentades pels veïns i el Quart d’Arinsal. En aquest sentit, ha admès que algunes s’estimaran.

El comú de la Massana ha reaccionat de pressa després de la roda de premsa de plataforma veïnal per donar explicacions sobre quin és l’estat del projecte. La cònsol major, Olga Molné, ha explicat que el promotor va presentar un pla parcial l’any 2009 i l’any 2011 se li va aprovar un primer projecte constructiu. Amb el consolat de David Baró, se li va demanar, per temor dels veïns, que el modifiqués perquè trencava l’harmonia del poble i se li va proposar que les cases no estiguessin unes al costat de les altres sinó amb un trencall i que hi hagués més espai.

Mar Egea i Cyril Despres durant la roda de premsa d'aquest dijous a Arinsal.

Relacionat

Els veïns d’Arinsal denuncien deficiències en el projecte que es vol fer al costat del telecabina

"Farem el possible per acontentar a tothom, però si el projecte està dins la legalitat serà difícil aturar-lo"

Les cònsols han comparegut amb els plànols perquè els mitjans de comunicació poguessin veure els diferents plans parcials. Molné ha reconegut que “en 15 dies o tres setmanes es donarà resposta a les al·legacions presentades pels veïns i el Quart d’Arinsal i algunes d’elles el gabinet jurídic ens ha dit que s’estimaran i el promotor les haurà d’adaptar”. Ha explicat que el pla parcial es va entrar molt abans de la moratòria, però recorda que quan es demani l’autorització per construir els blocs de pisos s’haurà de fer amb la normativa actual amb els informes suplementaris de Govern fins que no hi hagi els estudis de càrrega. Té clar que un cop estiguin enllestits igual s’haurà de reduir l’edificabilitat. En aquest sentit, Eva Sansa ha dit que “farem el que sigui possible per acontentar a tothom, però està clar que si el projecte està dins la legalitat serà difícil aturar-lo”.

Olga Molné i Eva Sansa
Olga Molné i Eva Sansa

Sobre els talls de llum que els veïns han dit que pateixen algun cop quan hi ha una gran afluència de visitants, Sansa ha dit que “hem parlat amb Nord Andorrà i ens han negat que hi hagi hagut cap afectació”. En el cas que hi puguin haver en un futur afectacions amb l’aigua, ha remarcat que el 90% de l’aigua que es consumeix a la Massana prové d’Arinsal. “Seran, però, els estudis de càrrega que ho determinaran tot i la construcció no es farà d’un dia per l’altra”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris (22)

Trending